My favorite places in Zagreb - Booksa

úterý 31. května 2016


Ahoj,

(Hi, sorry I stopped with writing in English, because I did not had any comments in English. So if here is someone who would like to read articles in English, just let me know and I can start again :)

plánovala jsem ještě nějaké typy ohledně toho, co dělat, "když v Záhřebu prší", ale pak přestalo. Haha. Vlastně ne, ale už to není tak hrozné, je tepleji, takže i když prší, dá se schovat někde pod deštník a přečkat to tam.

Většinu času tady trávím na koleji nebo ve škole, ale našla jsem i pár míst, které stojí za to, jsou to moje oblíbená místa, kam se ráda vracím, třeba si sednout nebo si je prostě užít. Udělám vám z toho takovou mini sérii. Někdy bude v článku jen jedno místo, příště jich bude třeba víc najednou.



Většinou půjde o kavárny, když začínám psát tento článek, vlastně vůbec netuším, která místa tady skončí. Ráda bych vám dala třeba typy na restaurace, ale moc jsem jich tady nenavštívila. V podstatě jen dvě, a to ty, kde jsem byla s Honzou. Mám ale jedno místo, které chci stoprocentně zmínit a myslím si, že si zaslouží hned první místo.

Místní kavárny mám ráda. Je ale těžké najít tu svojí, většinou se tady totiž může v kavárnách kouřit, což mi hodně vadí. Nechci někde sedět na kafi a přijít domů a smrdět jak z diskotéky, to teda ne, díky. Co jsem si tady našla jsou většinou nekuřácká místa anebo můžete sedět venku, takže vám to tolik nevadí.

BOOKSA
Jedná se o místo, které bych popsala jako něco mezi kavárnou a studovnou. Pokud k učení nepotřebujete naprosté a hrobové ticho, doporučuji se sem vydat, pokud v Záhřebu budete, stejně jako já na Erasmu. Také je to určitě super místo, kde se můžete sejít a pracovat na nějakém společném projektu - tak jsem se o Booksa kavárně dozvěděla já. Od kamarádky :).

Na "picím lístku" je napsáno, že si musíte udělat členství, abyste si mohli něco objednat, ale když se na to nebudete moc ptát, nikdo to po vás vyžadovat nebude. Já jsem si ho udělala, protože jsem tohle skvělé místo chtěla prostě a jednoduše podpořit. Stojí to 10 kun (37 korun) a máte ho buď navždy nebo na rok - tím si teď nejsem uplně jistá. (Pokud však ke studiu potřebujete úplné ticho, a nevyhovuje vám místo, kde bydlíte, doporučuji si koupit vstup do místní knihovny. Pravděpodobně se vám vyplatí roční členství za 100 kun - jeden vstup je myslím za 20 nebo 30 kun. Já jsem si ho koupila, a nakonec jsem zde byla jen jednou, takže mě se to moc nevyplatilo, ale věřím, že jiným lidem to může vyhovovat víc :). Anebo jděte do studovny na své fakultě, třeba ta naše na Politické fakultě mi vyhovuje na takové to normální studování :).

Přes den tady můžete, jak už jsem řekla studovat dokonce ve stylových, školních lavicích, nebo se uvelebit hezky do křesílka. Dát si k tomu kávu nebo super limonádu. Doporučuju všechno! A velké plus pro mě? Mají sójové mléko. No a večer? Pořádají se tady různé semináře a sezení. Bohužel v Chorvatštině, ale co já vím, třeba rozumíte, já zatím umím jen pozdravy a děkování, protože je to podobné češtině, haha.

Tak co, nalákala jsem vás? Zašli byste do takové kavárny? Musím najít něco podobného v Praze :) kdybyste měli typy, sem s nimi! Co já sleduji, tak se v Praze otevřelo hned několik kaváren, co jsem tam nebyla, ale co jsem koukala, všude je neustále narváno. A to já nerada. Mám ráda klidnější místa, tak si možná počkám, až opadne takové to "hlavní bloggerské davové nadšení".

Pac a pusu
Kač






2 komentáře:

  1. Pekné miesto, tiež rada študujem v kaviarňach :)

    http://nicolland.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
  2. moc pekny hrncek tam maju :)
    Pozývam na veľkú letnú GIVEAWAY tu: https://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/05/rexona-giveaway.html

    OdpovědětVymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)