Istria Roadtrip 2/2

středa 20. dubna 2016

Už je tomu nějaký ten pátek, co jsem psala první část našeho výletu a teď se konečně dostávám k druhé polovině. Napsala jsem v té mezi-době dvě seminárky, chodila jsem do školy, užívala jsem si hezké počasí, přetahovala jsem se s  autem, kdo má přednost na přechodu (auto vyhrálo, ale já se nedám! Nebojte, jsem v pořádku).

V pátek máme sraz s Honzou ve Villachu a pak nás čeká další dobrodružství, o kterém také určitě napíšu na blog. A doufám i v nějaký outfit, konečně! Bohužel počasí nevypadá moc slibně, ale tady se to mění každou chvíli tak uvidíme.

It is a while since I wrote last article and now I will write the second part. In that time I wrote two essays, visited school, enjoyed sun, and had a car accident (dont worry, I am ok :). 

In Friday I will met Honza in Villach and than I will write about it also! I want also some outfit post, so I hope, weather will be nice, becouse it don´t look like it will. But it is changing every day. 

Rovinj 





Navečer (ještě bylo světlo a docela i sluníčko) jsme dorazili do městečka Rovinj. Našli jsme hostel, ubytovali se a utíkali k moři. Bohužel, na koupání je tu pořád zima, ale i ta to bylo moc hezké. Městečko je opět s Italskou historií, což opět můžete vidět všude okolo sebe. My jsme se prošli po pobřeží a pak jsme našli útulnou restauraci na večeři.

In the end of the day we went to Rovinj, found some hostel, checked in and went to see the sea. Unfortunatelly the weather wasnt so nise for swimming :) But it was really beautiful. City is again with Italian history and you can basically see this all around. We made some beautifull walk and then we foud beautifull restorant for a dinner. 


















Brijuni

Další den jsme ráno vstali, rychle si zaběhli pro snídani a vydali se na další cestu. Tím místem byl Národní park Brijuni. Více informací se dočtete v odkazu, bylo to nádherné a všem toto místo vřele doporučuji! Kdybych měla ale popisovat o co se jedná, bylo by to na dlouho. Ve zkratce je to Národní park, který je na ostrově a je tady spousta krásných míst k vidění. Můžete se tady dokonce ubytovat, ale myslím, že potřebujete hodně velké konto :) 
Procházka po ostrově trvá nekonečně dlouho, a asi není ani možné ho za den projít (asi ano, můžete si pronajmout průvodce a ten vás provede během několikahodinové procházky). To jsme ale nechtěli a tak jsme si půjčili kola, a jen tak na blind jsme si ostrov projeli sami. I tak to stálo za to :) Ale bohužel jsme neviděli úplně všecko.
Moc jsme si to užili! 

Next day we left our hostel and went to see National Park Brijuni. If you want, you can read more in link, because there is too much what I could say about this place and it would be so long :) But it was really beautiful place  - National park is on the Island and if you can, you have to see that! 
Walk through the Island can take a hours, you can pay for guide, who show to you everything interesting here. We didnt wanted this, because of time so we borowed a bicycles and made our visit like that. It worthed for it! Unfortunatelly I am sure we didnt saw everything. 
We had so much fun here! 


















 Na ostrově je i malá "zoo"
There is also small "zoo" in the Island.












 Najdi Týnu :D
Find Tina! :D








 Titova vila - taky by se mi líbila :D
Tito´s villa - I would like to stay here also :D




Pula 

Poslední zastávkou byla Pula. Ta je známá hlavně díky koloseu, které se zde nachází. Tak jsme šli nejdříve, poté jsme si prošli město, a shodli jsme se, že ze všech míst, která jsme za tento víkend viděli se nám Pula líbila nejmíň. Je hodně známá, a lidé ji mají rádi díky historickým místům, ale nám se prostě víc líbila místa, která jsme viděli předtím. 

The last stop was Pula, which is known mainly because of big amphitheatre here. That was our first visit here, after that we went throught city, but everyone from us agreed, that this place was not so nice as every place before. We dont know why, but we didn´t liked this place as much as the others. 

 Naše autíčka :)
Ours cars :)





















A to je vše, přátelé. Dejte vědět, jak se vám článek líbil. Snažila jsem se moc nerozepisovat, protože by to nikdo nečetl a je tady tolik fotek, tak můžete všecko vidět na fotkách :) 

And this is all. Let me know how did you liked this article. I tried not to write to much because I know it will not read noone enyway :D And I putted here too many pictures, so basicaly you can see everything :) 

Kač

2 komentáře:

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)