SLOVINIA - CROATIA ROADTRIP: DAY 2 and 3 - Slovenian alps and bled

pátek 13. května 2016



Zdravím! 

Tak jsem tady s pokračováním z našeho výletu, těšíte se? 
Druhý den mělo být podle předpovědi počasí ošklivo, ale nějak se to posouvalo a posouvalo, až jsme se rozhodli, že na to kašleme a jdeme prostě ven. Urška, u které jsme byli ubytovaní přes Airbnb nám doporučila výlet na vodopády, který je "jen hodinu cesty od baráku", a tak jsme se vydali. No... říkali jsme se, že budeme dělat, jakože jsme tam došli, ale pravdou je, že nedošli. Cesta byla šílená, nebyli jsme na ni oblečení ani obutí (jediné, co jsme měli, byla veliká svačina, haha - poučení z loňského výletu na Sněžku). Na cestu bychom opravdu potřebovali nějaké pořádné, hikingové oblečení, což jsme samozřejmě ani jeden neměli. Došli jsme tedy asi do poloviny, a řekli jsme si, že to vzdáme a raději si zajedeme někam na nějaký dobrý oběd. 

Hello! 
I am here with new post from ours roadtrip are you looking foward? 
Second day supposed to be really rainy day, but in the end it wasnt. So we decided to go to see waterfalls which should be just one hour by walk. So, after one hour wolking, we decided to go back, because it was really hiking place and we didnt had any hiking clothes or shoes. Just big snack, haha :) 





Zajeli jsme tedy do blízkého města, něco nakoupili a cestou zpátky se zastavili na oběd. S nádherným výhledem. 


Instead of that we decided to go back and find some restaurand for our lunch. And we did, with beautiful view. 


Po návratu do vesnice jsme se rozhodli ještě jednou navštívit jezero, kde se nám den předtím tak líbilo. Když jsme tam přijeli, zvedal se vítr a byla celkem zima, chvilku jsme se procházeli a počasí se uklidnilo. Dokonce vysvitlo sluníčko, a bylo nakonec moc hezky. Dokonce tak, že jsem se odhodlala a zkusila, jaká je voda :D ... 

Back in Stara Fužina we again visited the lake which we both so much liked day before. When we come it was really cold but after half an hour sun come back and it was sooo nice. I decided to try, how water is. Ehm, cold - suprise!







K večeři jsem uvařila cibulačku, koukli jsme se na seriál a oba usnuli, jako miminka. Strašně mi chybí vaření, a tak, když jsem viděla, že máme celou kuchyň v podstatě jen pro sebe a ještě tak krásně vybavenou, rozhodla jsem se uvařit alespoň nějaké jednoduché jídlo. Tady na koleji chodím většinou do menzy. Je to rychlý a levný. Za jídlo dávám průměrně 8 kun (30 korun), takže se to prostě vyplatí. Ale chybí mi takový ten výběr a taky mi chybí vaření. Achjo :) tak jsem se alespoň tady trochu vyřádila. 

Třetí den jsme odjížděli do Lublaně. Hodně mě to mrzelo, a když jsme přijeli do města, byl to pro mě po dvou dnech takové nádhery opravdu šok. Naštěstí (bohužel) třetí den opravdu pršelo, takže loučení bylo malinko jednodušší :). Koupili jsme si na cestu kafe tam, kde jsme byli den předtím na obědě (bylo opravdu vynikající, a ani mi po něm nebylo špatně!) a vyrazili. Na programu byla pro dnešní den zastávka ve městě Bled. 

Toto místo je známé tím, že je tu také jezero, a uprostřed jezera leží ostrov, na kterém je kostel. Můžete si půjčit lodičku a buď sami, nebo na větší lodi, kterou vesluje někdo z místních, na ostrůvek dojet. Bohužel, počasí bylo opravdu ošklivé, a tak jsme se rozhodli, že si to necháme ujít - jet na vodě ve větru a dešti nám nepřišlo jako nejlepší nápad, a myslím si, že bychom si to ani neužili. I když nás to hodně mrzelo - hlavně mě, rozhodli jsme se jen zajít na oběd (už jste si všimli, že jsme pořád jen jedli? :D ), a potom vyjet autem k hradu, který se tyčí nad jezerem. Na hrad bylo vstupné, a my jsme už trochu pospíchali, tak jsme se jen podívali kolem a vydali se do Lublaně. 

Third day we left ours place forLjubljana. I was really sad about it because we had to leave so beautiful place and go in the city again. That day was very cold and it was raining so ours leave was little bit easier. At program for today was visitin Bled. 

This place is most known for lake and small island in the middle where is church. You can visit this church by boat, but as I said, the day was really cold and we would not njoy that anyway so we didnt been there. We just stayed for lunch (can you see, we just ate all the time :D ) and then we went to Ljubljana. 




To je pro dnešek vše :) doufám, že se vám vaše pomyslné cestování s námi líbilo, a těšíte se na další dny! 
Přeju vám krásný víkend! 

This is all for today. I hope you enjoyed ours travel post :) and you will check even the next ones. 
I wich you beautiful weekend! 

Kač :) 

1 komentář:

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)