Jak si přivydělat při studiu? Zkuste hostesky!

neděle 27. srpna 2017

Ahoj všichni! Tento článek nosím v hlavě už hodně dlouho a je určený spíše pro slečny, než pro kluky, i když... No vezměme to od začátku.


Já a moje brigády při studiu: Pokladní a hosteska

Brigádničit jsem začala podle mě celkem pozdě a to až při studiu na vejšce. Nejprve jsem šla do Kauflandu za kasu, protože tam pracovala tátova přítelkyně. Vydržela jsem to rok, a byla to celkem cenná zkušenost. Myslím si, že jsem vesměs pozitivní člověk, a někteří zákazníci jsou milí, ale není jich mnoho. Zbytek mi vždycky zkazil dobrou náladu tak do hodiny. Nadávali mi za věci, které sama nemůžu vůbec ovlivnit, byli nervózní a nepříjemní. Od té doby nenadávám ve frontách, protože vím, že ta práce je strašná, za málo peněz a jsou na vás nepříjemní jak nadřízení, tak zákazníci. A vy s tím po většinu času neuděláte vůbec nic. Bohužel.


Ve druháku jsem se rozhodla "posunout dál" a začala rozdávat slevové kupónky pro Sephoru přes agenturu AV Production. Jistě si pamatujete na ty holky v parukách (či jiných blbinách), co vám v Palladiu nabízely 20% slevu (...na celý nákup, na vybrané produkty,...). Ano, tak jeden čas jsem mezi nimi byla i já. Nebylo to nejhorší, bylo to rozhodně za lepší peníze, než za kasou, ale pořád to nebylo ono. Agentura každopádně stále funguje, a s přehledem bych vám ji doporučila. Sephoru už myslím nedělají, tak se nemusíte bát! Já jsem pro ně pak už ale nikdy moc nepracovala.


Druhou agenturou, kam jsem se postupem času registrovala, byla eHosteska. V té jsem začala dělat i další akce než jen promo - konference, registrace, koncerty, firemní akce nebo například hezké večerní akce, kde na sobě máte dlouhé šaty, jste nalíčené a učesané. Já jsem v agentuře zažila především Janu Neprašovou, která byla skvělá a moc jsem si s ní rozuměla. Spolu s ní byla v agentuře také Kačka Drábková, později se připojila Kačka Pousková a Jana se vydala jiným směrem. Vlastně jsem si vždy rozuměla se všemi. S vedením i ostatními kolegyněmi. Našla jsem si spoustu přátelství, za která jsem moc ráda.

Z eHostesky se stala tak trochu moje srdcovka. Kdysi, když už jsem si řekla, že jsem na práci hostesky asi trochu stará, jsem se k nim hlásila na pozici recepční, bohužel to tenkrát nevyšlo.

Hoky z eHostesky jsou fér, pokud se neflákáte a děláte, co máte, nerušíte akce apod., nemáte se čeho obávat a budete mít spoustu nabídek. Hosteska mi při studiu vyhovovala především v to, že vám smskou přijde nabídka, vy se podíváte, jestli můžete nebo ne a odpovíte, že jdete. Pokud nemůžete, půjde někdo jiný. Žádný problém. Upřímně, v eHostesce se mi pracovalo asi nejlépe.

Druhou agenturou, pro kterou jsem ve své době nejvíc pracovala (a třetí, ve které jsem byla registrovaná) byl bývalý Xtreme. Dnes se tato agentura jmenuje prostě Hostesky. V době, kdy jsem pro ně pracovala nejvíc, tam dělala koordinátorku kamarádka Verča a akce s ní byly vždycky skvělý, a hrozně ráda na ně vzpomínám. Majitelka agentury, Ivana Dupalová, je hodně velký perfekcionalista a vím o slečnách, které její povahu nevydýchaly. Já jsem s ní nikdy větší problém neměla, a tak jsem i pro tuto agenturu pracovala celkem často a ráda. Zase, pokud máte logické uvažování, jste proaktivní, neschováváte se na záchodech, vydržíte dvě hodiny bez telefonu, dokážete se usmívat po dobu akce, nebudete mít žádný problém.

Bývalý Xtreme je na výběr hostesek náročnější, většinou třeba chodíte na akce se stejně vysokými slečnami, akce vám chodí podle toho, jak se prokážete být spolehlivé. 

Proč jsem si vybrala práci hostesky? Vyhovovala mi především časová ne/náročnost a možnost si vybrat, kdy půjdu, nebo nepůjdu na akci. Kombinace dvou agentur pro mě byla naprosto akorát, a vždy jsem si vydělala tolik, kolik jsem potřebovala. Všechny uvedené agentury navíc platí bez problémů, takže se nemusíte vůbec bát. 

Moje otázka, než jsem začala pracovat jako hosteska byla, jestli jsem dost hezká na takovou práci. Nevím, kde se vzal stereotyp hezké a zároveň hloupé hostesky. Ano, jsou takové, ale je jich minimum. Samozřejmě, že musíte vypadat reprezentativně, ale rozhodně vypadat jako modelka z časopisu (tak stejně nikdo nevypadá - ani ta modelka!). O tom svědčí i to, že mě byly šaty většinou spíše velké, než malé, a to jsem v té době měla velikost XS/S. 

Podruhé to vyšlo, aneb u hostesek nekončím...

Tento článek jsem měla v plánu napsat opravdu dlouho, ale teď mám zase o jeden důvod navíc. V Bonami jsem pracovala 11 měsíců, bohužel stále jen na poloviční úvazek. Proto, když jsem si všimla, že v eHostesce hledají posilu týmu, neváhala jsem ani minutu a posílala životopis na pozici koordinátorky. Jak už jsem psala, holky jsem měla vždy ráda, a agentury mi byla velice blízká. Před třemi týdny jsem zde byla na pohovoru a dva týdny zpátky dostala odpověď, že by byly rády, kdybych obohatila jejich tým! Je to celkem vtipné, budeme tam teď tři Katky.

Bojím se toho, ale na druhou stranu je to skvělá výzva a příležitost, kterou si nesmím nechat ujít! Už se strašně těším. Proto, pokud uvažujete o tomto typu brigády, neváhejte ani minutu a pojďte do toho! Od září bude spousta akcí, které si společně určitě užijeme.

Pokud máte nějaké dotazy, nebojte se mě zeptat v komentářích, pokud to bude v mých silách, odpovím na vše!

Mějte se krásně a doufám, že jste si dnešní článek užily(i) - protože kluci, promotéři, jsou také vítáni! A teď se pokochejte mými skvělými (někdy trochu embarrassing) fotkami. Můžete si zahrát hru "Najdi Kačku". A pokud by toto četl někdo, kdo by tam našel i sebe, a hodně mu to vadilo, dejte vědět :)

Kačka














8 komentářů:

  1. Kačí gratuluju! To je paráda. Určitě ti ta práce sedne a navíc máš bohaté zkušenosti i s prací hostesky, tak to nemohli vybrat líp :) A článek super, myslím, že hodně slečnám může opravdu pomoci, zda takto pracovat a kde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě u nás... :-D děkuji :) proto jsem to také psala :) jsem na to zvědavá, trochu se bojím, ale zároveň moc těším :)

      Vymazat
  2. Teda zní to jako práce snů při studiu, musím se teď proklikat všemi odkazy :D Také bych si mohla najít brigádu při VŠ :D Myslím si, že se nemáš čeho bát, máš zkušenosti, určitě ti to půjde jedna báseň :)

    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyz jsem vcera kopírovala poslední, tak nefungoval. Urcite pojď k nam :) :D držím palce :)

      Vymazat
  3. Ahoj. Možno blbá otázka, ale čo presne robia hostesky na tých akciách? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží na jaké akci, ale většinou prostě zajišťuješ, aby ta akce běžel v pořádku: děláš registraci, když přicházejí hosté, věnuješ se jim v průběhu akce (orientace v prostoru, pomoc, pokud něco potřebují, můžeš třeba pomáhat s chodem nějakého stánku, podávat informace o nějakém produktu či službě, toho je spoustu...) no potom třeba rozloučení, usazování, a tak podobně :)

      Vymazat
  4. Tohle bych také ráda dělala, láká mě to. Ale nosím M a mám široké boky, takže se obávám, že mně by naopak třeba šaty nebyly.
    Jinak tobě přeji hodně štěstí! Určitě budeš spokojená a nemáš se čeho bát! ♥

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  5. Za mě osobně je spojení podnikání nebo klasického zaměstnání a vysoké školy hodně efektivní. :) Já sama jsem díky tomu získala dostatek průpravy na to, abych do toho po konci vysoké školy šlápla ve velkém a teď mám slušně rozjetou firmu. :) Navíc co si budeme, práce v Praze už není, co bývala. Jediné, co mě trochu mrzí, je to, že jsem si až na příležitostné brigády vlastně nikdy nezkusila, jaké je to být zaměstnaná. To je taky zkušenost, kterou by měl člověk v životě získat.

    OdpovědětVymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)