Manifesto | Kulinářská oáza v Berlínském stylu v centru Prahy

neděle 17. června 2018

Kam zajít v Praze posedět a opravdu dobře se najíst? Na Manifesto! Kousíček od Florence a maličko větší kousek (ale stále v docházkové vzdálenosti) od Masarykova nádraží, na místě, kde by za pár let měly vyrůst kanceláře od Penty vyrostlo v kontejnerech gastronomické nebe s názvem Manifesto.




Jde o street market, který je zde ale každý den až do konce října (a pak se uvažuje o jeho přestěhovaní na jiné místo). Najdete tu třeba Wine Food Market, skvělý hranolky od Faency Fries, kavárnu Doubleshot, anebo Manifesto Bars - koktejlový bar se skvělými drinky i limonádami kdy jejichž majitel vypadá trochu jako postavička z Mária a spoustu dalších! Co mají všichni společné? Vášeň pro to, co dělají. Jídlo dostanete i s příběhem a úsměvem (někdy i se slevou, haha), kafe s vtipnou historkou a ještě větším úsměvem (a pokud budete mít vlastní šálek, dostanete se i na instagram jako já, hi). No a u Sklizena si můžete zkusit nakupovat v naprosté tmě - dokážete nakupovat i jinými smysly, než zrakem?


Dále zde najdete kontejner vybavený nábytkem od Bonami, kde se můžete začíst do časopisu Soffa a pokud se vám bude cokoliv líbit, koupit si to ve speciální kampani, vytvořené právě pro Manifesto. Nebojte se říct si o slevový kupón! Vždy nějaký bude - do 21.6. to je Manifestoradosti - just sayn´.







Velký mínus za mě teda v dnešní době, plastový kelímky na všechno pití a občas i plast na jídlo a nemožnost třídit odpad. Zálohovaný kelímky by se podle mě cenově vrátily do pár dnů (ne-li dřív). Na plastových lžičkách a vidličkách jsem sice viděla "compostable", ale pak to hodíte do velkýho černýho pytle, kterej jednou za čas vynese paní uklizečka a hluboce pochybuju, že to někde třídí (nebo kompostuje).

Vylepšit, prosím!


Za mě je to místo na jedna s hvězdičkou, a přestože jsem tu pracovala (a už asi nebudu - i když...), tak doporučuju! Nebojte se trochu hipsta feelingu. Trochu se vyfikněte a doražte třeba až na sedmou večerní, většinou se tam kolem tý doby zjeví Dj, hrající moc příjemnou hudbu. V sobotu jsme se tam potkaly s Adélkou, kterou znám díky Erasmu (šup na její blog, víc se dozvíte tam!). Pokecaly jsme a naplánovaly výlet do Berlína. Obě už jsme tam byly několikrát a právě proto bychom si to užily z úplně jinýho pohledu, a to se mi strašně líbí a chci určitě jet!

Co vy? Zaujalo vás místo? Vyrazíte?










DOPORUČUJU!! 





8 komentářů:

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)