Love Always Petra

středa 1. srpna 2012


Jestli existuje kniha, kterou by si měl KAŽDÝ povinně přečíst, je to tahle.

Je mi jasné že pro kluky asi knížka o modelingu moc není, ale tahle je podle mého názoru výjimkou. Část o modelingu se dá přeskočit, ale knížka se čte skoro sama. Takže i když to nevynecháte, přečtete ji jedním dechem. Nebojím se říct za den.

A budete plakat.

Chtěla jsem si ji přečíst už hrozně dávno... Už když vyšla, ale pořád na ní nebyl čas. Vždy jsem na to zapomněla, nebo si zrovna chtěla přečíst něco jiného... Až letos si ji půjčila Eliška, moje nejlepší kamarádka, a tak jsem si na ni zase vzpomněla. Musela jsem čekat měsíc, až Městská knihovna v Praze provede prázdninovou revizi a až pak jsem si ji půjčila.

Vlastně jsem ráda, že jsem si ji přečetla až v tomhle věku. Ve chvíli, kdy mám přítele a kdy dokážu pochopit věci, které Petra popisuje o čerpání síly.

Když jsem knížku dočetla, cítila jsem prázdno. Jestli víte o čem knížka je, nebo jste ji dokonce četli tak to pochopíte. Hrozně ji obdivuji, jako člověka. Já bych se asi zhroutila a už nikdy nevstala.. Rozhodně bych se s něčím takovým nevyrovnala tak perfektně jako ona. Ještě ke všemu Simona popisuje tak, že máte pocit, že je to váš strarý kamarád a to, že má ke konci knížky odejít navždy vás trhá už uprostřed.

Musíte prostě hodně přemýšlet. Jak je to možné, že je tak silná?
Nemá cenu se ohlížet na minulost a říkat si jak by mohlo být kdyby.. Hlavně ona celou knížku nemyslí na sebe ale stále jen na ostatní. I ve chvíli kdy je v nemocnici a podobně.

Silná knížka. Nevím co jiného říct. Prostě si ji přečtěte a pochopíte.
A pokud si vzpomenete, přijďte a napište mi, co jste cítili těsně po přečtení knížky. Já naprosté prázdno... Jak mohl odejít takový člověk.. Jakto, že je člověk proti přírodě tak bezmocný? Proč si bere ty hodné a ne ty zlé? Proč děti...

Podle mě jsou od okamžiku kdy jsem zavřela knížku dva typy modelek. Petra (přidala bych sem i pár dalších například Terezku Maxovou apod.) a ty ostatní, které jim nesahají ani po kotníky..


10 komentářů:

  1. Tyjo docela bych si jí chtěla přečíst, jenže teď jsem tak zahlcená povinnou četbou, kterou jsem nechalla na poslední chvíli, že nevím, kdy si budu moct dovolit číst něco mimo..:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle mas prectene za den.. vazne :-) ono te to porad nuti cist dal protoze chces vedet jak to dopadne a tak.. i kdyz vis, jako to nakonec dopadne
      Kolik knizek ti jeste zbyva? Ja za ctvrtak stihla asi 20 knizek :-D (mela jsem vyssi uroven..) takze se neboj.. jako je to hodne podle toho co sis vybrala jo.. ale da se to :-)

      Vymazat
  2. no jeste 12 mi jich zbyva, jenze ja jsem hroznej lempl takze to musim vsechno nacist o prazdninach, jinak nic neprectu uz.. :D takze peklo :D

    OdpovědětVymazat
  3. vyzerá, že je to dobrá kniha :) asi si ju prečítam

    moonlightdreams-miadra.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavé, že bych si konečně přečetla nějakou knížku?:D:)

    OdpovědětVymazat
  5. To zní dost zajímavě. Moje další kniha bude tahle!

    OdpovědětVymazat
  6. dřív bych si ji přečetla, ale poslední dobou prostě nemám chuť na žádné srdce rvoucí příběhy, apod.. nechci se zabývat ničím negativním a už vůbec na to myslet.
    Každopádně tuhle knihu znám od doby co vyšla.. Petra je takový vzor jedné mojí kamarádky, která tu knihu dostala hned poté co vyšla a od té doby je její nejoblíbenější. Vím o čem a že je podle všeho skvělá, ale opravdu na ni teď nemám chuť :)

    OdpovědětVymazat
  7. Knihu jsem četla, je úžasná, plná emocí :)

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)