50 odstínů šedi/ temnoty

pátek 10. května 2013

Takže jsem se pustila do těchto knížek tak, jako veliká většina dívek v mém - starším či mladším věku? A závěr? Naprostá slátanina... Pardón

Knížka je naprosto přesnou kopií Stmívání (a také dalších dílů) o čemž se mluvilo i předtím, ale stále jsem tomu nevěřila. To, že si ale autorka ukradne v podstatě uplně celou postavu, chlapce a spoustu dalšího (snad jen kromě příběhu - ale ten se taky mnohdy o moc neliší), nad tím mi tedy zůstává rozum stát.

Možná bych zmínila pár ukázek. Hlavní hrdinkou není nikdo jiný než Anastazie, aby se to dobře pamatovalo, jméno zkracujeme na Ana. Isabella - Bella. Maminka nám bydlí někde v teplíčku s x-tým přítelem, nepřipomíná vám to něco? Otec sice není bioloický, ale také podivín. Ana je tedy alespoň oproti Belle samostatnější - bydlí se svou kamarádkou, ale to bude tím, že je cca o 4 roky starší než Bella. Samozřejmě na začátku příběhu je panna, obletována všemi svými kamarády. Zamiluje se do kluka, který je "děsivý" ale krásný. A samozřejmě - JAK JINAK - chtějí ho všechny ostatní holky. Tají se jí dech vždy když ho vidí, je nemotorná (tady ale pozor Ana si trofá i na podpatky. Připadá mi, jako kdyby autorka chtěla dodržet styl "ala Bella" a někdy tam foukne jak je hrozně nemotorná, ale potom na to jakoby zapomene a najednou je z ní zase sexbomba). Ach bože. A tak bych mohla pokračovat až do aleluja přes omdlívání u polibku, až po bohatého přítele který jí neustále kupuje a vnucuje drahé věci - ona se snaží odmítnout, ale pak si řekne ale co, a všecko stejně přijímá.

Takže je to příběh novodobé slečny do postele s nějakými těmi úchylkami jejího partnera navíc. Mezi námi jsem také po poslechu a přečtení všech těch ód na knížku čekala nějaké veliké vzrůšo. To se ale nekonalo, to že jí dvakrát za celou knížku přiváže k posteli, jednou jí naplácá na zadek, jednou jí přiváže k nějaké kleci nebo co a nakonec jí neřeže páskem, přičemž ona se sbalí a odejde a to je konec první knížky. Komoooon, kam jsme se to dostali??
Autorku totiž ve škole evidentně neučili, jak se píše knížka. Má mít začátek, ZÁPLETKU a konec. Na zápletku jsem čekala celou knížku a to že jí nakonec nafláká páskem, ona se rozbrečí, vrátí mu všechny produkty od Apple, Blackberry a Audi které od něj dostala - to pro mě vážně není zápletka.

Jestli tohle je bestseller letošního roku, kdy polovina knížky se skládá z Emailů, takže vlastně autorka ušetřila spoustu času a místa jen tím že překopírovala hlavičku emailu, přepsala "předmět" a změnila obsah emailu, a kdy velikost písmenek v knížce je asi 15, tak já jsem princezna Banana Consuela ze Sáby. To jste vážně nikdy nečetli žádný pořádný román? A teď vážně nemyslím Stmívání, podle kterého je to celé opsané.
V podstatě teď si všechny slečny myslí, že je strašně super a "grejt" najít si kluka s šedejma očima, kterej s váma bude chtít spát od rána do večera, že se při každym sexu uděláte (dřív než váš partner - a občas jen z pohledu na něj), a když vás u toho bude mlátit nebo svazovat a tak tak to bude ještě lepší. To je fakt výborný, ale tak co, myslete si to mě je to celkem jedno.
P.s.: a nekousejte si rty, to každej běžně dělá a je to přeci táááák strašně sexy, že by vám za to mohl někdo "naplácat"... O.M.G.

Jo a aby toho nebylo málo, spekuluje se o tom, že v posledním díle Ana otěhotní! Ooooo jak nečekaný konec, anebo spíše čekaný, když to stejné se stane Belle v posledním díle Twilight ságy??


8 komentářů:

  1. A já si myslela, že jsem nějaká divná výjimka, které se to nelíbilo, tak jsem to ani nedočetla :D Takže jsem moooc ráda, že v tom nejsem sama :) Protože tohle má do kvalitní knihy hodně daleko, ale každému se líbí něco jiného no :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to není o tom co se komu líbí ale jaké má kdo IQ... Já to dočetla a čtu i další díl protože mě to zajímá z hlediska článků, ale že bych se vyloženě těšila až si sednu a budu číst .. to se jdu raději učit! Motá to mladým holkám hlavu v pohledu na sex (to samé říkal přítel o tom že twilight motá holkám hlavy v pohledu na kluky - že pak chtějí někoho dokonalého, s čímž až tak nesouhlasím..) ale v týhle knížce souhlasím. Holka pak bude čekat že se jí kluk jen dotkne a ona se z toho uplně.... a pak se vrátí do reality a zjistí že to tak vůbec nefunuje a bude akorát zklamaná... Kde jsou ty knížky co nás před něčím varovaly (Zabiják, Anna Kareninová)... a ne tyhle sračky co nám cpou do hlavy... I Jane Austenová psala zamilované romány, ale je to naprosto jinak pojaté.. zamilované ale zároveň to má hlavu a patu.... pardon za sprostá slova a otevřenost ale to jinak popsat nejde :)

      Vymazat
  2. četla jsem kousek a vůbec mě to nezaujalo, nechápu jak to může být bestseller, ale tak každému se líbí něco jiného vid :)

    OdpovědětVymazat
  3. :D :D :D :D Asi nikdy jsem na to nečetla lepší recenzi, než od tebe. :D Klaním se ti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, děkuji.. držím si čepec a klaním se až k zemi :D

      Vymazat
  4. Konecne!! Nesnasim tyhle davove knizky a vedela jsem, ze máme stejny nazor. :-*

    OdpovědětVymazat
  5. Joji ! Vsimla jsem si ze nemame uplne stejny styl toho co cteme a vyhledavame ale knizni srajdy pozname obe :-) musim rict ze ja to cekala uz jen z nazvu a vypraveni holek co to cetly.. nechapu jak nas tim nekdo muze krmit :-)*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popsala si v clanku i komentarich presne to, o cem bych rada napsala i ja. Ne kazdy, kdo cte a rika o sobe, ze cte, je opravdovy znalec a ctenar, jestli nekdo cte jen takove braky, tak je videt, ze jeho inteligence je jen povrchni, protoze nekdo kdo cetl opravdove romany nemuze v tomhle videt umeni. Nemusime cist stejne knihy, ale vybirame si vzdy takove, ktere mají myslenku i po sto letech a nejsou jen slataninou.;-)

      Vymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)