Tea

středa 29. května 2013

Zítra si asi budu rvát vlasy za to že jsem se pořádně neučila, ale za celý den toho mám dost tak potřebuji nějakou tu pauzu. To se přeci povoluje ne? A ráno musím jet do školy nějakým hodně dlouhým způsobem (a nesmím si zapomenout sluchátka) abych se všechna slovíčka naučila v tramvaji. Vlastně pro vás je to dnes, tento článek přednastavím, protože nemám nápady na další tak abych si to trochu roztáhla a nebylo zase měsíc prázdno po pěšině.
----

Takže,
jedna z mých nejlepších přítelkyň, říkáme jí Žabička, i když se tak samozřejmě doopravdy nejmenuje. Nevím kde k té přezdívce přišla, snad že je tak Ukwákaná ( :P )... Každopádně už mě málokdy napadne jí říkat Aničko, je to prostě "ŽABÍÍÍ!" .

Tak ta slečna má perfektní zvyk - dává k narozeninám, Vánocům a dalším příležitostem pytlíčkové čaje. Ano, takové ty co se dají koupit jen po jednom kousku a jsou zabalené, aby "nevyčichnuly". Přijde mi to jako krásný zvyk, protože jsem to  nikdy nikde neviděla (a čaje miluji!), a také když vám náhodou čaj nechutná, je jen jeden. Na druhou stranu když chutná, je jenom jeden :D.
Mě osobně tedy zatím chutnaly všecky :)

No jo, jenže takovéhle čaje si chcete schovat, nechcete je vypít všecky naráz. Šetříte si je pro zvláštní příležitosti... a tak kam s nimi? Předevčírem jsem se zmiňovala o hrnečku, kam ukrývám vzorečky a naznačila jsem, že tento hrneček byl v krabičce. Áha, a jsme doma.
Doma u kočičky, která mi čaje hlídá.




Omlouvám se, fotka se mi nějak otočila a v rámci šetření času ji nechám takhle, snad to nevadí :) 


Na levandulový čaj jsem hrozně zvědavá. Už se těším, až si za deštivého odpoledne (po zkouškách samozřejmě) dám nohy na stůl a čaj si položím do klína. Mmm...

A aby to nebylo jen o krabičkách, tady mám dva čajíky, které bych vám doporučila z celého svého srdce. Máta je nepřekonatelná, pořád ji musím mít doma! (U přítele ji třeba nemám a často jsem z toho nesvá - co když mi nebude dobře, bude mě bolet břicho, nebudu moci usnout?) Máta mi pomáhá úplně na vše, zrovna teď leží přede mnou v puntíkatém hrnečku (který má samozřejmě půllitrový objem). Snad mi pomůže zapamatovat slovíčka, .. ale nemůžu po ní chtít zázraky, stačí to, co pro mě dělá.


Nevím, jestli je objevíte u nás. Já si je dovezla z Anglie, a už podruhé jsem udělala tu velikou chybu, že jsem jich nepřivezla víc. No povězte sami... cenový rozdíl 60ti korun? (Anglie - Libra a nějaký ty drobný, Tesco- 90,- možná víc, a ještě nemají tyhlety ale jen nějaké starší).
A Jahůdky s malinami? Mňam! Ovocné čaje oproti jiným sladím, i když jen maličko, a tenhle je úžasný! Zvedá náladu! :)

Tak to by bylo asi vše. Chcete písničku, kterou vybrala kočička? Chcete, viďte!
Je už starší, ale my jsme si ji stáhly teprve dnes a myslím, že mi bude hrát ještě nějakou tu chvíli. Pořád dokola.

Pijete rády čaje? :) Jaké? Doporučte! Já třeba nerada zelený, i když někdy mi nevadí, ale nevím, prostě jsem mu nepřišla na chuť.


7 komentářů:

  1. Třikrát sláva! Čajový článek a ještě další a další, ráda si je přečtu:-* Mám ráda černý, ovocné a sypané, značky si přesně nepamatuji, ale až udělám pořádný čajový nákup, můžu vyfotit. Příště si vezmi velikou tašku, abys nabrala čaje do zásoby a nebo je mohla ještě prodat třeba do lesů. Ač by člověk čekal, že mé metalové uši takové písně nemusí, tak mi nevadí, teď je otázkou text, který si jako němčinář dohledám. Ámos zdraví kočičku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příště jedu s prázdným kufrem navíc a dovezu tisíc čajů! Ach, zrovna jsem u přítele a máta mi zůstala doma.. škrábe mě v krku a hned bych si ji dala <3
      Já moc nejsem na sypané, i když vím že jsou nejlepší, ale prostě jsem asi lenoch líná :)
      Kočičku jsem nechala doma - také na ní něco leze ale určitě by také zdravila

      Vymazat
  2. Ja som sa dala na bylinkové čajíky, takže tento článok ma potešil. Frčím na objavovaní nových čajíkov, ktoré by mi chutili, lebo ja som v oblasti jedlo hrozne prieberčivá. Takže takéto čajíky by ma potešili. Jeden z každého druhu a bolo by jednoduché si vybrať, ktorý áno, ktorý nie a nemusela by som kupovať celé balenie. Naozaj super zvyk. Ten levanduľový čajík by som rada koštla. Asi bude ďalší na rade, ktorý skúsim. Z ovocný čajíkov som si nejak odvykla sú na mňa nejaké sladké a to sladím aj bylinkové čaje. Ja si proste musím osladiť život :)
    Zelený čaj milujem. Na začiatku som nemohla ani ja prísť na chuť bylinkovým čajom a bez cukru neexistuje. Takže moji obľúbenci - zelený, materina dúška, medovka, šálka imunity, biely (ale neviem od koho, lebo jeden biely čaj mi úplne chutil a teraz mám asi iný a ten je nejaký fuj, taký ťažký, ten predtým bol taký ľahký asi ochutený alebo neviem.) Bože ja som niekedy hrozne ukecaná :D hups, ale čaje sú moja obľúbená téma. Ale mám s nimi problém. Vždy na čajík zabudnem a pijem ho väčšinou studený. Inak skús zelený čaj studený a osladený, tak chutí kúštek lepšie. Teplý čajík, kniha, posteľ krásna kombinácia na toto škaredé počasie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ani nevím kam pro ně chodí... třeba napíše nějaký ten komentář :P v Praze se třeba koupit vůbec nedají, ona je shání někde ve Slaném (město kousek od Prahy :) )
      Já ten zelený.. ach to je věčný příběh. Trochu jsem lhala že ho nepiju vůbec, u přítele třeba je hrozně tvrdá voda a černý čaj mi z ní vůbec nechutná - jsou na něm takové ty mapy a tak.. celkově chutná jako sláma. Ale udělala jsem si tady zelený Leros myslím, taky je dost drahý bohužel, a ten mi chutnal. Ale nemůžu ho pít na litry to ani náhodou.

      Jinak na čaje mám dvě termosky od Starsbuck, jednu od přítele a druhou takovou tu jak u ní jde vyměnit ten obrázek takže čajík vydrží dýl :)

      Vymazat
  3. To je tak zlaté! ♥ Krásné a roztomilé fotky a navíc je tu řeč o čajích? V tom případě jsem jen tvá a se šálkem dobrého čaje u tebe na blogu strávím třeba celý den. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene to neni mozne Vivinka na mem blogu :-) moc dekuji za komentar :)

      Vymazat
  4. Jé, no já se budu červenat! :D
    Jsem moc ráda, že ti všechny čajíčky udělaly takovou radost, je to pro mě znamení, že se toho mám držet i pro příště, i když to bude třeba jen doplňkem k těm jiným dárkům. :))

    PS: Máš pravdu, ani na SŠ mi nikdo neřekl jinak než Žabí :DD
    PS2: Promiň, že sem teď vůbec nechodím, ale nešlape mi počítač a u táty je internet hrozně naprd :(( Ale všechno pak poctivě dočtu!

    OdpovědětVymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)