Večer s Above & Beyond, aneb když vás hudba obejme.

neděle 12. února 2017

Nene, nezavírejte, neutíkejte, přestože posloucháte jiný styl hudby! Teda, pokud chcete, klidně utečte, ale nemusíte se bát, že bych vám něco vnucovala, jen se mi v hlavě honí pár myšlenek, tak jsem je chtěla sepsat. První víkend v prosinci jsme totiž s Honzou jeli (vlakem) do Mnichova, kde jsme měli koupené lístky na, dalo by se říci, moji nejoblíbenější kapelu a to Above&Beyond. 


Obecně nejsem typ člověka, který by odsuzoval někoho podle toho, co poslouchá. Často se mi to ale děje nazpátek. Nemám to ráda, a nemyslím si, že je někdo lepší nebo horší, podle toho jestli poslouchá pop, hip-hop, nebo trance. Pro mě je prostě trance tak nějak "vyšší kultura", než třeba písničky, které se normálně hrají v rádiu a jsou zrovna moderní (i když samozřejmě sama jdu ráda jednou za čas na párty, kde se hrajou "rádiovky").

Ale prostě u trance texty znamenají tak nějak víc, hudba je promyšlenější, a celé to tak nějak dává mnohem větší smysl, než to, co hrají v rádiích. Pokud vám není dobře, tak vás ta hudba obejme a dodá vám sílu. Pokud máte radost, ještě podtrhne tuto náladu. Každý si v ní najde to svoje, každému dává něco jiného!


Mými nejoblíbenějšími interprety jsou Armin van Buuren (kterého podle mě musí znát i laici, kteří se o trance nezajímají) a poté Above&Beyond, které jsem poznala hlavně díky Honzovi. Mým snem bylo se někdy na Armina nebo Above dostat a u Above se mi to podařilo v Mnichově, a byl to jeden z nejlepších zážitků, který s trance hudbou mám!


Jak jsem se k téhle hudbě vůbec dostala? 
No to je snadné, přes kluky. Bývalý mě přivedl k hudbě, i když podle mě jsem to v té době ještě nedokázala tolik ocenit. Potom jsme se rozešli a já začala vyrážet na různé akce s Honzou. Když jsem na tom ještě nebyla moc dobře, pamatuju si, jak mi poslal písničku od Above&Beyond - We are all we need, a já jsem jim tak trochu propadla. A později i Honzovi :D. Vlastně dohromady jsme se dali po akci, kde jsme spolu byli - Markus Schulz v Sasazu. A vlastně Above & Beyond objednával Honza ve Zlaťáku, když jsme spolu ještě zdaleka nechodili. Já jsem brečela a on se mnu i tak dál a dál tancoval, a nakonec jsme tam byli uplně poslední, haha. To jsou vtipný vzpomínky!

Klidně si to pusťte, uvidíte, že to není žádný šílený techno, což si lidi, kteří o trance nic nevědí, většinou představují. Pořád si pohrávám s myšlenkou, že si název téhle písničky nechám vytetovat, ale nevím kam. Uvidíme. 



Samotný večer
V pátek 2. 12. 2016 jsme strávili snad pět hodin na cestě ve vlaku Praha - Mnichov. Přijeli jsme, ubytovali jsme se v hotelu Holiday Inn, který byl asi pět minut pěšky od klubu Backstage Werk, kde měli ten večer vystoupit.

Vydali jsme se na večeři, připravili se a v devět už jsme drželi lístky v rukách a čekali, až se dostaneme dovnitř. Ještě nějaké ověření, občanka, do jiného okýnka, zpátky k prvnímu, razítko na ruku a jsme uvnitř. Jsme překvapeni, jak malý prostor je. Prostě klubovka - ale těšíme se ještě víc, protože to bude komorní a takové akce bývají skvělé! Prostor je velký asi jako Pražský klub Retro. Čekáme nekonečnou frontu na šatnu (to je jediné mínus za celý večer - fronta snad na 30 minut). Během té doby začíná hrát James Grant jako předskokan. Já propadám lehké panice, co když začnou hrát, a my ještě nebudeme mít bundy v šatně? 

Naštěstí se tam dostaneme, odložíme, a už stojíme v davu a užíváme si hudbu. Po chvíli se James rozloučí a přichází ta chvíle, kvůli které jsme tady. První tóny, běhá mi mráz po zádech a nemohu tomu uvěřit. Je to tady. Přicházejí Tony a Jono a začínají hrát. A je to prostě nepopsatelný. Měla jsem naposlouchaný set z Amsterdamu, a tento se mu přibližuje, ale je to prostě na živo, s lidmi kolem vás, kteří je také zbožňují, a je to celé skvělé a nepopsatelné. Jsme jedna taková veliká rodina, která přijela kvůli téhle hudbě, které tady všichni rozumí a pomáhá jim, oprošťuje je od reálného, je s nimi vždy, když ji potřebují. 

Hrají vše, i We are all we need, i Sun and Moon, Thing called love... Prostě všechny moje srdcový písničky, a jsou na živo a nahlas a hudba nás objímá a je to prostě úžasný. Na konci mají i úryvky písniček, a různá motta, které se zobrazují za nimi. A je to přesně takové, jaké jsem si to představovala. Jednoduše skvělé! Loučí se, a my nevěříme, že už je konec. Uchovávám si vzpomínky, i videa. A slibuji sama sobě, že se na ně znovu musím vypravit!
***

A to mi vydrželo doteď. Pokud se zase vyskytnou poblíž, určitě se na ně musím vydat! Nebo klidně i dál, třeba ten Amsterdam zní skvěle! Anebo Londýn. Ještě si s Honzou slibujeme, že se vydáme na jejich akustický koncert, který občas pořádají. Uvidíme. Bylo by to opravdu jako splnění snu.

Chtěla jsem připojit i dojmy z Mnichova, ale asi si je nechám na samostatný článek, protože už je zase dlouhý, předlouhý! :) Nedokážu to shrnout, protože jsem již napsala tolik pozitiv, že další snad ani nevymyslím. Bylo to prostě skvělé! Najde se tady nějaký fanoušek trance hudby, nebo dokonce A&B? Určitě napište, těším se na vaše komentáře, viděli jste je na živo? Chystáte se na ně?

Pokud máte rádi trance a taky trochu času, doporučuji. Poslouchám pořád a pořád a pořád <3 Oni prostě dokážou vybrat ty nejlepší písničky! 

Zajímaly by vás třeba moje oblíbené písničky, všeobecně?
S láskou Kačka <3

9 komentářů:

  1. Mnichov je krásné město, jsem zvědavá na další článek.:) Skupinu jsem doposud neznala, i když jejich píseň - ta první mi je povědomá.:) Můj styl to úplně není, ale když mám chuť poslouchám celkem všechno.:) Určitě to musel být skvělý zážitek.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. Mě zase tolik neohromilo, ale možná to bylo tím kvantem lidí, které tam všude bylo :D to byl, děkuji!

    OdpovědětVymazat
  3. Na článek z Mnichova se těším, ten si přečtu moc ráda :) Já kapelu vůbec neznám, a celkově jsem takovej člověk, co poslouchá úplně všechno a moc to neřeší, i ty rádiovky :D

    http://cosmokocka.blogspot.cz/2017/02/kosmetika-e-style.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Promiň za ten odkaz, ten jsem uvádět nechtěla :D

      Vymazat
  4. waaau, neverím že som našla niekoho z tohto blogového sveta, kto má rovnaký názor na rovnakú hudbu ako ja :) len nedávno som si povedala, že nech sa mi akokoľvek páči nejaká pesnička v rádiu alebo niekde, tak trance bude niečo, čo bude stále top! :) to proste nie je hudba, to je pocit,život...všetko :) som rada, že som ťa tu objavila :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano přesně tak! Jé děkuji mockrát <3 to je krásný komentář, jsem strašně potěšena a dojata :) Ještě znám jednu slečnu, také Slovenku, která poslouchá Trance, ale bohužel teď blog trochu pozastavila (ne, že by můj nějak frčel :D) - možná ji znáš: http://miaslifestyle.blogspot.cz/

      Vymazat
  5. Trance mám hodně ráda, vždycky, když potřebuji přemýšlet nebo zpracovat nějakou myšlenku, zážitek, prožitek, emoci.. tak je to jediná hudba, která mi v tom dokáže pomoc. Pustí mě dál, tam, kam potřebuji.. asi mě pochopíš, jak to myslím. Jsem ráda, že jste si to užili, tu radost úplně cítím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně :) a hlavně v něm najdeš vždy to, co hledáš. Jsi smutná a chceš nějakou melancholickou - je tady, veselou? Taky! A ještě jak píšeš o té myšlence, prožitku, emoci. Tak potom máš tu písničku spojenou s tím okamžikem :) ale tím, že je ta hudba celkem (řekla bych) nadčasová, tak to není jako - jo konec základky a O-Zone :D ale je to prostě neco víc :)

      Vymazat
  6. Také moc neposlouchám rádiovky a občas je někdo dost šokovaný tím, že si ráda poslechnu třeba Marylina Mansona nebo Korn a do toho klidně sem tam nějakou vážnou nebo techno :D :) Nejvíc se diví, když jsem zrovna oháknutá do svých růžových nebo elegantních oděvů :)

    OdpovědětVymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)