Jak se naučit relaxovat?

neděle 2. dubna 2017

Ahoj!

Zase se hlásím po delší době. Už si ani nepamatuju, kdy jsem psala poslední příspěvek (pamatuji si, že byl o koncertě Above&Beyond). Článek měl moc hezké ohlasy od několika lidí, kteří tuto hudbu poslouchají, ale neznají třeba nikoho, kdo by ji také poslouchal. Moc mě tedy vaše komentáře potěšili a omlouvám se, že jsem vás zklamala a dlouho nic nepřidala. 

Má to jedno vysvětlení.

Od chvíle, kdy jsem se vrátila po státnicích do práce si tam připadám tak nějak jako nudle v bandě, která lítá sem a tam. Práce mě pořád moc baví, ale nedokážu naplnit takové limity, které bych měla. Bohužel. Což mě v poslední době dostalo do obrovského stresu, který bych nepřála ani největšímu nepříteli. Stresu a také takového pocitu, že nejsem dost dobrá. Snažím se zlepšit, ale nejde to ze dne na den.

K tomu jsme se s Honzou stěhovali, což zabralo každý volný víkend i chvilku po práci. Jela jsem tak proto na doraz a nějak jsem se z toho začala hroutit. Sešlo se toho prostě hodně najednou. Stěhování, práce, a ještě si moje mamka zlomila nohu. To vše byly takové psychické zátěže, že jsem minulý týden myslela, že se prostě musím zhroutit. A také jsem si uvědomila, jak důležité je odpočívat a najít i chvilku jen na sebe. Naučit se relaxovat.

Jenže bohužel, ani to nejde ze dne na den. Je to 14 dní od chvíle kdy mi začalo být opravdu špatně. Špatně jsem spala, neustále mě bolela záda a ruka - tlak u srdce. Vše prostě ze stresu, který jsem si ale dělala sama a nedokázala jsem se vůbec uklidnit. A dokonce to došlo tak daleko, že jsem zažila záchvat úzkosti v metru, kdy jsem musela volat Honzovi, aby mi přišel naproti. Opravdu nic příjemného, nikomu bych to nepřála. Řekla jsem si tedy dost a musím s tím začít něco dělat. Dát si vše do pořádku.

Včera jsme si udělali výlet na náplavku a přestože tam byl asi milion lidí (protože trhy), mě to strašně pomohlo. Jít s davem, ale nikam nespěchat. Pokukovat po stáncích a být nadšená ze Slovinských specialit i tulipánů. Zamilovat se do bylinek a odnést si domů tymián.



Ocením všechny vaše rady a typy, jak se naučit relaxovat a jak si nebrat vše osobně. Protože já to prostě nějak neumím. Ale chtěla bych se to naučit! 

Na druhou stranu je skvělý, že je venku konečně zase krásně. Strašně mě to dobíjí pozitivní energií, a je to něco, co jsem přesně potřebovala. Sluníčko, teplo a rozkvétající přírodu. Prošli jsme se nakonec podél řeky až k Intercontinentalu, pak jsme si to namířili do metra a jeli domů. Tam jsem uvařila a vyluxovala a jela jsem na hostesky. Po dlouhé době jsem vzala jednu večerní akci, protože bývají fajn.

Potkala jsem Nikču, se kterou jsme dřív pracovaly docela často a máme si toho vždy hodně co říct, takže ani tentokrát se nám nezastavila pusa. Nakonec to nebyla ani práce, ale spíš placené popovídání, bylo to strašně fajn :). Doufám, že se někdy sejdeme i mimo práci, přestože toho máme obě víc než dost. Shodly jsme se totiž, že už to asi pomalu přenecháme mladším holkám (které, jak jsme se dozvěděly od vedoucí, jsou ale dnes prý strašné, nepokorné a vůbec je těžké sehnat dnes dobrou hostesku).


Ještě mám jeden volný den zítra, tak se pokusím také trochu odpočívat, třeba se vydat na nějakou procházku po okolí našeho nového bytu. Musím upřímně říct, že bydlet sama (nebo s přítelem, dobře :D) je velká úleva. Ne že bych rodinu neměla ráda, ale v určitém věku se prostě dostanete do stádia, kdy si věci chcete dělat po svém. Vést si svou domácnost, dělat svoje vlastní chyby, poučit se z nich a tak.

Bohužel, jak jsem psala, hned ten týden, kdy jsme se odstěhovali si moje mamka zlomila na lyžích nohu. Cítím se špatně, že jí moc nepomáhám, a jedu tam jednou za týden, abych jí pomohla s čím potřebuje, ale bohužel toho bylo prostě moc a nezvládala jsem to. Snad se to teď také zlepší, uvidíme. Nedokážu nic říct, ani nic slíbit - ne vám, ale sama sobě. Určitě budu ráda za každou vaší radu, jak relaxovat. Nemám úplnou kopu času, takže nějaké rychlorelax rady by byly super, haha :)

Mějte se krásně a nepřepínejte se,
Kač

4 komentáře:

  1. Pro mě největším relaxem někam odjet, třeba na celý víkend, nejlépe do přírody, nebo naopak, někam kde zažiji něco bláznivého. Pokud to nejde a je hezké počasí pomůže mi i kolo a hudba v uších. I když se to nemá, tak nějak u toho vypnu.:) Ale to je asi u každého individuální.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, pro mě by bylo skvělý momentálně ta první volba - někam mezi stromy, na hory třeba. Ale přemýšlela jsem na Velikonoční víkend i o nějakém hlavním městě, Berlín třeba? Uvidíme :)
      a kolo i se sluchátky jde, pokud jsi na nějaké stezce, kde nejezdí auta :) díky za rady :)

      Vymazat
  2. Relax je opravdu důležitý, poznala jsem to v době, kdy jsem porodila syna a doma měla zápřah. :-)
    Přidala jsem se do pravidelných čtenářů, tak kdyby si chtěla, můžeš oplatit :-)
    www.monikazoubkova.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hrozné, a přitom to jsou maličkosti, které dají dohromady velký zápřah a stres, ze kterého člověk nějak neví, jak ven.
      Určitě ráda navštívím i tvůj blog díky :)

      Vymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)