Be what you want to be!

pondělí 11. února 2013

Viděla jsem se s mou dlouholetou kamarádkou, říkejme jí Pavlína. Pavlína byla vždy neskutečným způsobem (v dobrém slova smyslu) sebevědomá. Pochází z dobré rodiny, ale vždy když chtěla, musela si na všecko vydělat sama. Ať si říká kdo chce co chce, málokdo ji zná tak jako já a pár lidí okolo ní (i když teď už to také není pravda). Říkalo se, že si žije v bavlnce, ale nikdo neviděl její slzy, když jí máma den před maturitou vyhodila z bytu protože jí nezaplatila nájem.

Vždycky chtěla vystudovat školu, jít studovat do zahraničí, pracovat na nějakém vysokém postu, nejlépe také v zahraničí. A šla si za tím. Co ji znám, snažila se někam dostat, něco získat... stále se zdokonalovat. A teď poznala kluka, ne - Chlapa! Je na wikipedii! Je starší. O hodně. A vydržuje si jí. Botičky, šatičky, byteček...

Včera když jsem usínala, musela jsem na to stále myslet. V hlavě se mi ukazovala SMSka od mého přítele, zlatokopka. Ona ale mluvila jako kdyby byla vážně zamilovaná. A jeho popisovala také jako zamilovaného.

Napadlo mě: Může se v dnešní době dívka OPRAVDU zamilovat do muže, o 20, 30 a více let staršího než je ona sama? A on do ní? Pavlína byla vždycky na starší. Měla dva roky přítele o 5 let staršího a říkala že kdyby to náhodou nevyšlo, další kdo bude v pořadí by měl být ještě starší. Třeba 40. Tenkrát mě to zaskočilo, ale říkala jsem si no co. Potkáš zas někoho ve stejné věkové kategorii a bude to. Jenže stalo se jinak.

Musela jsem myslet i na to jak si žije. Která dívka by to nechtěla? Boty od Diora, kabelku od nevím koho a další věci ze stejné ulice v Praze. Chvilku mi bylo líto že na tohle já pravděpodobně nikdy nedosáhnu, ale NEDOSÁHNU. V průběhu večera, čím víc jsem na to myslela, mi docházelo že tím myslím, že kdybych si chtěla něco takového koupit, chci si to koupit ze svého! Chci mít ten pocit, že jsem si na tohle sama vydělala. Nechci, aby si mě někdo tímhle způsobem vydržoval a já mu musela být vděčná. Víte, když vám někdo koupí kabelku za 20 tisíc, nečeká od vás jen: Jé díky, to je super dárek. Možná něco jako jé, to si ale nemůžu nechat! A pak se dostanete do zlaté klícky, ze které asi není úniku.

Nevím, třeba to tak není. Nechci aby tohle vypadalo jako závistivý článek, to vůbec ne. Já jí to moc přeji a chci aby byla šťastná, jen si nejsem jistá jestli to jde. Jistě že to jde. První měsíc, dva.. půl roku? Ale čím dýl, čím víc dárků, tím víc bych si připadala spoutaná. Proto jsem šťastná tam kde jsem.
Jistě jsou tu dny, kdy jsem naštvaná na celý svět že já si nemůžu koupit ani ten hloupý notebook na který se snažím šetřit už rok a který opravdu potřebuji ale stejně tím nic nezměním, takže proč se stresovat. Že nemám boty a kabelku z Pařížský? Vždyť k čemu bych to potřebovala. Svoje věci úplně stejným způsobem přenesu z jednoho místa na druhé v kabelce za 800,- a nemusím se bát že se s ní něco stane. A třeba si na něco takovýho jednou sama ušetřím. Ale až po notebooku :-D. A po tisíci věcí, které jsou důležitější.
Přeci jen, jak může někdo s klidným sebevědomím dát tolik peněz za věci, které nepotřebuje, když ví, že by za tuhle sumu mohl nakrmit celou jednu africkou vesnici na půl roku!




3 komentáře:

  1. Pořád žiju v určité naivitě, takže nevěřím, že by každá dívka musela hned být zlatokopkou, pokud si najde podstatně staršího muže. Samozřejmě, vypadá to ve společnosti divně, nicméně musím uznat, že i já bych byla schopná zamilovat se do čtyřicátníka (i chudého), pokud by měl charisma, osobní kouzlo a dostal by mě do kolen. :) Ale kdo ví, možná jen čtu moc románů. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Jistě já asi taky ale ... nevím no, poznala jsem jednoho. Bylo mu 39? (už si to nepamatuju). Měl charizma, uměl mě rozesmát, cítila jsem se s ním uplně perfektně ale prostě pořád jsem musela myslet na to že jsme každý jinde. Měl syna, a chtěl ještě jedno dítě :D a já jsem se mu hrozně líbila.. ale prostě jsem to nedovedla překousnout no :).. Těžko říct :)

    OdpovědětVymazat
  3. Oh, tak v tomhle případě bych se asi taky cítila divně. :D Ono záleží hrozně moc na těch nejmenších detailech, které se v tom vztahu pak objevují. :)

    OdpovědětVymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)