Day #10

pondělí 24. září 2012

Beichte


Jedna zpověď

Je už v podstatě po půlnoci, takže je klidně čas na desátý den. Myslela jsem, že budu přemýšlet o čem napíšu a že to bude o minulosti, o přítomnosti, o budoucnosti.. já nevím, takový ty různý věci, o kterých by si každý myslel že bude člověk psát. 
Chtěla jsem už jít spát, ale ještě jsem si na poslední chvíli vlezla na facebook, a pobavila se nad obrázkem, který lajkovala moje kamarádka Barča. Je tam Iphone 4(S) a vedle je Iphone 5 a je u toho napsáno: Vy vyměníte mobil jen kvůli pár centimetrům.. počkejte až to udělá vaše holka... 
Dala jsem like a usmála se. Jo přiznávám se, nemám Apple ráda. Jsem jedna z těch, kterým to přide zbytečné. Zbytečný humbuk kolem toho, zbytečně moc lidí se z toho může posrat (pardon).. 

Rozklikla jsem komentáře, že si zase přečtu nějaký ty komentáře pro a proti... Ono totiž vůbec nejde o pobavení, ale jen o hádku mezi "androjďáky" a "ajfouňáky" .. popřípadě ještě "nokiáky" .. 

A najednou mi to došlo. Pane bože, proč... Kam tenhle svět spěje. Kam to spějeme my? Každý z nás pořád říká, že ho štve, jak je svět komerční... všichni jsou podplacení, je to jen o penězích.. a pak si sednou na zadek z toho, že vyšel novej mobil. Já tohle prostě nechápu! jistě, jde o spojení se světem, bla bla bla... ale k čemu je mobil? K tomu aby telefonoval... Abyste zavolali kamarádce, jestli nechce jít ven. Tátovi, že jste udělali zkoušku. Do nemocnice, na policii, hasičům... 
Ale ne, dneska je to všechno jen o tom, kdo na to má a kdo nemá. Kupujeme si mobily, abychom byli cool... počítače, abychom u nich celý dny seděli... notebooky, abychom je nosili do kaváren a ukazovali: Hele mám na to.. (Teď to trochu přeháním, chápu, že někteří lidé na tom potřebují pracovat, ale chápete, proč to píšu takhle, nebo ne?) 

Víte, tohle mě unavuje. Začínám toho mít tako akorát po krk. Řeknu příteli, že mi něco nejde na mobilu a ozve se: No jo Samsung... Místo toho aby mi pomohl to vyřešit... Nejsem bez viny, dělám to samé... ale... 
Chápejte, až bude mobil léčit rakovinu, aids... až vyřeší hladomory a vyčistí vodu v africe lidem, kteří to potřebují. Neřeknu ani slovo a k tomu telefonu se budu modlit, ale teď ne. I já jsem za svůj telefon dala hodně peněz, ale stejně je to jen kus hmoty. Víte, nezlepší mi náladu, když je mi mizerně. Nevyléčí mě, když mám rýmu. Neobejme mě, když budu brečet. ... Ale lidi si v poslední době myslí, že tomu tak asi je, nebo.. jinak si to nedovedu vysvětlit.. 

Na konec vám něco řeknu. Je mi z tohodle světa smutno. Hodnoty lidí jsou úplně někde jinde. Místo toho, abyste si večer popovídali u večeře co se přes den stalo, pozorujete televizi.. bezduchý seriály, který vám nic nedají.. A pak je vám líto, že jste s lidmi netrávili víc času, když odejdou. Že jste raději seděli u počítače, který tu bude mnohem déle než my. U telefonu, tabletu.. protože v dnešní době se to dá srovnávat s počítačem... pořád jen u něčeho sedíme, něčím se chlubíme... 

P.s.: Myšlenka na konec, která sice není moje ale na 100% s ní souhlasím: nejvĕtší rozmazlenec je ten, který vymĕní starou, dobře fungující vĕc za novou...




8 komentářů:

  1. Jůů, jasně, že si Tě pamatuju! :D A jestli to dočteš, pak mě to moc potěší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docetla jsem rano ale jeste jsem nenapsala komentar :-D .. ale jako .. skoncilo to dost smutne na muj vkus teda :-D

      Vymazat
  2. Jůů, konečně někdo, kdo mi mluví z duše!!!:)) Už jsem si s tímhle svým názorem v tomhle světě připadala jako naprostý mimoň:D Nemám, co dodat, protože je to skoro, jako bys naprosto dokonale popsala moje myšlenky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to jsem rada.. taky si nekdy pripadam jako mimon.. kdyz mi treba zustava rozum stat nad tim ze pritek chce telefon kterej je rok starej vymenit za ten co vysel pred tydnem.. ale ja tomu preci nerozumim :-) jsem jen holka a nevim ze ma tychlejsi tohle a lepsi tamto.. ale me to je totiz jedno..

      Vymazat
  3. No... teď se docela cítím špatně, že jsem udělala takový konec. :D Začínám přemýšlet o epilogu, ty jo. :D Možná jsem to uspěchala.

    OdpovědětVymazat
  4. Kejt, souhlasim s tebou, taky nad tim casto premyslim a stve me, kam se ritime. Kdyz jsme byli mali, tak nic takovyho nebylo a za tech par let, jak se to zmenilo.

    Ale na druhou stranu, nemuzu si pomoct a nerict ti to.. ty sama mas pomerne drahej mobil, tablet iPad a uzasnejskvelejbozinejlepsi fotak, za kterejch bych ja vrazdila a NEFOTIS s nim skoro vubec nebo minimalne. Trochu si protirecis a to me mrzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vím.. na telefon jsem si šetřila, protože jsem si ho fakt přála.. foták jsem dostala za maturitu a k narozeninám zároveň jako jediný dárek, a pomalu s ním začínám fotit.. nedávám fotky třeba na fb ani na blog ale fotím ;) a ipad jsem dostala od strejdy, který prostě nevěděl co nám dát k vánocům (zní to blbě, ale raději bych dostala něco na sebe, třeba. Nebo aby ty peníze dal mojí mamce na školu..) ipad mi přijde jako zbytečnost. Nikdy bych si ho sama nekoupila.
      Nechci aby sis tohle o mě myslela.. trochu mě to mrzí, ale asi s tím nic neudělám..

      Vymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)