Skinny Love

úterý 4. června 2013

Snad to bude tím špatným počasím, snad to bude těmi špatnými (ale i dobrými) zprávami co se šíří (nejen) kolem mě, nějak na mě sedla mrcha smutná nálada. Znáte to, jen sedíte, nic se vám nechce. Koukáte do blba v lepším případě posloucháte písničky a přemýšlíte o tom a pak zase o onom... Jsou to takové ty dny kdy byste si měli raději vzít dovolenou od učení, od práce od školy, od rodiny od milého... od všech.
Já bych tedy alespoň vždy potřebovala emigrovat na nějakou jinou planetu.

Říkám si, že bych potřebovala někoho, koho bych pustila do mé hlavy, aby tam prostě zametl. Aby  mi prostě poradil se vším tím divným a ošklivým co se tam kumuluje.

Je to celkem sobecké, přijde mi. Zrovna teď spousta lidí tam venku, nemá třeba ani střechu nad hlavou a já řeším obsah své hlavy. Přijde mi to strašně sobecké, když vidím na facebooku jak někteří posílají DMS a pomáhají a pak si někdo vyfotí nové boty. A řekne: Joo dneska jsem byl nakupovat. A neřeší, že tisíce lidí tuhle možnost teď dlouho mít nebudou. Že budou 3 měsíce sušit domky, aby měli vůbec kde bydlet.

Já nějak ani nevím, čím to začalo. Nebo asi jo. To je vždycky... když mi napíše kamarádka ze střední - mám jí šíleně ráda. Ale v posledním půl roku cokoliv mi řekne mě naprosto vyhodí z mých zajetých kolejí. Je to, víte k čemu bych to přirovnala - jedete autem a prostě si říkáte mám to pod kontrolou, ale najednou bum, někdo do vás ťukne a není to moc, ale vyhodí vás z vaší dráhy.

Včera narozeniny. Narozeniny jsou všeobecně sobecký den, a já proti tomu nic nemám. Je to váš den. Každá se někdy narodil. Každý má  někdy svůj den, a ona mi napsala k narozeninám a jen tak mimochodem poznamenala, že bude maminka. Plesk, facka. Chápete? Člověk od kterého jsem to naprosto nečekala. A najednou ten den není o vás, je to o ní.
Bože a přemýšlíte .. je nám 22, to je normální. Už nám není 17 kdy bylo něco takového nepřípustné. Ale ten její přítel, se mi nelíbí. A přijde mi že k ní se to nehodí. Jsem zlá? Jsem sobecká? Přeju jí to, hrozně moc... vypadá to že je to to co si přeje. Ale chápejte, jsem v šoku ..

Přemýšlím co se to děje. Co já? Tolik plánů a žádný ani není v dohlednu. Co já chci?
Jsem z těch žen, které vědí, že jejich posláním tady je být mámou. Je to klišé, a doufám že si to nepřečte můj milý, protože mě za to vždycky peskuje. Prý jsme moc mladí, jo ale chlapi můžou mít rodinu i v 50, co je brzy, co je pozdě?

Chci být mámou, ale až za pár let! Závidím? Kdyby mi bylo o 4 roky snad... jen mi to přijde neuvěřitelné. Už nejsme malé děti. Lidé v mém věku už budou mámy a tátové... A já pořád ještě studuju, bože jsem tak mladá a přitom...
chápejte tolik myšlenek.. nevím jak je  mám napsat, je jich mnohem víc, tohle je setina. Některé nechci ani říct nahlas. Držím je vzadu a když na mě mávají, praštím je. Máte to taky tak? Nebo jsem prostě jen blázen?

Nevím jestli  je úplně správný nápad toto zveřejňovat, přeci jen si to může přečíst kdokoliv. Ale tak..
Nešetřte mě...

9 komentářů:

  1. :) V tomto som s tebou. Bola som nedávno u babky. Takže holka čo je asi o tri roky mladšia ako ja a bude mať bábo, svadbu. Ďalšia staršia o rok svadba. Spolužiačky niektoré už dávno povydávané. Nedávny zraz so spolužiačkami zo strednej - jedna stavia s priateľom dom, ďalšia má firmu, skoro všetky majú za sebou výšku... Doprajem to každej jednej z nich ale preboha 23 plus mínus a svadba, deti? Ale keďže čítam historické romány, tak by mi to nemalo vadiť. Vtedy mali deti ešte mladšie a v mojom veku už boli staré panny :D Ale neviem si predstaviť seba ako kočíkujem atď. Ešte nie.
    A s tými sebeckými vecami ako nové boty... Život je taký niekto má, niekto nie. My s tým nič neurobíme. Môžme sa snažiť, občas niekomu pomôcť, ale nezachránime celý svet a pre takéto veci nepozerám televízne noviny dejú sa tam také hrozné veci a ja s tým nič nemôžem robiť a veľmi si pripúšťam také veci ako týranie zvierat, deti, okrádanie starých ľudí... Sú veci, s ktorými keď nemôže človek niečo robiť je najlepšie ich nevidieť a netýrať sa.
    A s mojimi deťmi no ako mladšia som plánovala deti v 25 (chcela som byť mladá maminka, lebo sa mi páčilo, že som mala na škole najmladšiu maminku. Bolo to také pekné.) ale to bude o rok. Preboha ja nemôžem mať o rok dieťa čo by som si s ním počala. Ale sú veci čo v živote vychádzajú a čo nie. Sú sny, ktoré sa nesplnia a sú veci, ktoré prídu samé od seba, tak prirodzene, že si to ani nevšimneme.
    A inak takéto veci by som na blogu neriešila. Teda ja nie, lebo čítam, že ľudia sú tu (v blogovej sfére) fakt svine. Hlavne anonymné prasatka. A dávať svoje srdce, dušu dobrovolne, aby mi ich niekto pošlapal. No neviem. Ale aspoň vidím, že som v tom neni sama :) Možno sa nás nájde, aj viac :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi máš pravdu.. na druhou stranu sem nechodí 1000 ba dokonce ani 100 lidí denně takže anonymové se mě snad netýkají :) Mívala jsem blogy na blog.cz a ty byly vždy jen o psaní.. takže jsem na to zvyklá, nevím co si tady můžu či nemůžu dovolit :) Nikdy asi nebudu fashion ale spíš kecací blogerka no..
      Nemyslela jsem to s těmi botkami že si je někdo nemůže koupit, jen že mi přijde takové zvláštní se tím zrovna v této době chlubit.. ale každý jsme jiný, já jsem hrozná citlivka, všecko strašně prožívám a moc si beru..
      Jo přesně taky jsem si to plánovala tak 25-27 a teď je to hrozně blízko, ale ještě jsem ani nebyla nikde pořádně ve světě.. A s dítětem ? To asi těžko.. Někdy závidím takovým těm lidem "ala´" farmář hledá ženu.. ti prostě neřeší nic, rodina je na prvním místě.. připadá mi že tihle lidé mají krásný život. Takový naplněný, ale třeba to taky není vůbec pravda .. kdo ví

      Vymazat
  2. Znám ten pocit a chápu tě až moc dobře. :) NEdávno mě vykolejila mamka s otázkou, co když se nedostanu na vysokou... Sem člověk, který má vždy vše nalinkované a snaží se toho držet a tímto mě tak vykolejila, že sem nad sebou začala pochybovat a říkat si, co když... Tady,ale cesta nevede.. Mám sice záložní plán, ale říkám si,že bez risku nic nezískám.. Ano štve mě,že lidi kolem mě , co nic nedělají jsou úspěšní díky rodičům či známostem, ale já chci být úspěšná jen mojí zásluhou... Vztahy.. Hm to neřeším.. :D Já mám velikou smůlu. :) Moc se mi líbí,že si se svěřila takové články mám moc ráda! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlata, Bi :) neboj drzim palce aby ses dostala.. to bych te pak treba rada nekdy poznala osobne kdybys byla v Praze :) a kdyz ne? Jak jsi psala na blog.. muzes zkusit za rok :) alespon se ti nastradaji nejake uspory aby ses tu lepe prokousala :)
      Jo to mame stejny nazor.. lide kteri jsou uspesni jen kvuli rodicum.. nemusi ani hnout prstem anebo kteri dostanou dobrou praci diky znamym a nemuseji pro to ani hnout prstem.. to je vseobecny. Bohuzel se s tim neda nic delat - ale zanadavat si muzeme :)
      Dekuji ♥

      Vymazat
  3. Nene tebe jsem nejak neresila vubec :) ty nejsibz tech conby rozhazovali penizky kazdy den za to a tamto.. :) ja uz ani nevim kdo to byl .. to si nemysli ty si to zaslouzis za zkousky a vsecko :))
    Ja jsem si to taky rikala.. :-D ale asi nejakym zpusobem ty domky miluji :) a nechce se jim odejit.. tezko rict.. nebo se jim vyplati to zrekonstruovat spis nez kupovat novy domek.. co.my vime :) ale taky jsem o tom premyslela kolikrat!!
    Neboj priste uz se pokusim :-D vymyslim neco happy :) !
    A dekuji jsi zlatoo ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Jojo a ještě ta školaa.. bože ať už je po zkouškovém :D a po záplavách :)
    Klidně ať je trochu zima ale ať už neprší :)

    Vidíš já si ani nevšimla že bych psala nějaký speciální obraty :) ... Já jsem zase na jiné jazyky (kromě ČJ) uplně trdlo, :D takže jsem si jistá že já rozhodně neumím to co ty v AJ teď!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Katie z toho si nic nedělej, kolem mě už holky taky rodí a docela mě to děsí! :D Nicméně, neboj se, hned jak vysvitne slunko tak bue lépe.. :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jéje děkuji Annie :) dneska už svítí a hned je svět veselejší :)

      Vymazat
  6. Hallo allerseits, ich habe Kommentare von Personen gesehen, die bereits einen Kredit von (Nelson Wealth Loan Company) erhalten haben, und dann habe ich mich entschlossen, nach ihren Empfehlungen zu fragen, die ich auf meinem persönlichen Bankkonto für insgesamt 20.000 € bestätigt habe. Ich habe vor Stunden angefragt. Dies sind wirklich großartige Neuigkeiten und raten jedem, der ein echtes Darlehen benötigt, um sich per E-Mail zu bewerben (nelsonwealthfinacialloanservic@gmail.com). Ich bin froh, dass ich den Kredit bekommen kann, den ich beantragt habe. Bitte teile deine Hilfe mit Freunden.

    OdpovědětVymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)