Předvánoce

středa 27. listopadu 2013

Tak,

a je to tady. Už máte dárky? Já jich pár mám - takové ty, které darovat chci, které se mi líbí a které si myslím že tu druhou osobu potěší. Bohužel, je to asi tak třetina všeho, co bych chtěla mít koupené.

A teď nastává ta hrozná, otravná, příšerná otázka: "Co bys chtěl/a?"

Před chvílí jsem jí položila.
Nepřijde vám to hrozný? Před pár dny jsem se od přítele dozvěděla, že do mě o Vánocích investuje mnohem víc, než jsem si myslela. Nevím proč mě to nenapadlo, ale prostě jsem si myslela že jsme na pomyslných vahách tak zhruba nastejno. No asi ne. Nebo možná jo, já nevím kolik jsem investovala. A teď nastává ten hrozný pocit - že tentokrát se musíte nějak vyznamenat. Takže co chceš?
A co ty brácho? Mami? Tati?



Nemá to být náhodou o tom, že něco najdete a toho druhého potěšíte? Dobře, beru když někdo něco potřebuje, nemůže si to dovolit, tak se mu to dá k Vánocům. Ale bože... víte co myslím? Nechápu, jak si někdo může vzít půjčku na Vánoce! To je tak hrozný!

Dneska už v podstatě lidé vůbec nedostávají žádná překvapení, protože by byla moc nepraktická. Co bych dělal s tímhle? A s tímhle? Na trhu je tolik věcí, že je tak hrozně těžké vybrat. V celém našem životě se stále jen nad něčím rozhodujeme - to je důvod, proč z nákupu přicházíte unavení: Mám si vzít špagety za 9 minu nebo za 3 minuty? Nebo celozrné? A o Vánocích, které by měly být svátky klidu a míru je to ještě tisíckrát horší.

Kde je ta Vánoční atmosféra? Vážně je to všecko jen o (drahých) dárcích? Proboha já nic nechci. Dobře, nějaké drobnosti by se hodily, ale ne za každou cenu. Chci na Vánoce vypnout, chtěla bych péct a užít si Vánoční atmosféru. Sejít se s rodinou, odpočinout si, popovídat si. Pustit si koledy, jít na svařák. O tom jsou přeci Vánoce!

Nebo ne?

7 komentářů:

  1. Naprosto s tebou souhlasím, proto mě vždycky dokáže vytočit, když si někdo udělá seznamy dárků a předloží ho rodičům s: "Tak, tohle chci!" a nedokážou si představit ten den bez dárků. My jsme se s našima předem dohodli, že si každý dáme jeden dárek, a pak si prostě sedneme s vínem k Popelce a budeme si užívat tu chvíli. Nevím, jestli k tomuhle prostě člověk musí dospět nebo jsou lidi tak rozmazlený, že si to bez těch dárků nedokážou představit, a navíc ještě tak drahých kolikrát!

    Mě třeba hrozně těší, když se setkává naše "parta", kdy si dáváme dárky vyloženě pro radost, ale jde hlavně o to setkání, třeba o ten svařák a tak, to se mi hrozně líbí a upřímně mě to naplňuje mnohem víc, než jen ty dárky. :))

    Ale neboj, letos se sejdeme a zase si užijeme pravé, nemateriální, "Vánoce" :) ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Pondelok dúfam, že nakúpim už všetko a budem len baliť, piecť a užívať si sviatky. Takže žiadna tlačenica v Decembri a nakupovanie medzi bláznivými ľuďmi čo by ma aj ušlapali.
    Keď dostanem otázku čo by som chcela, len ma to rozčúli, lebo moja odpoveď knihy sa nikomu nepáči a to im dokonca dám aj zoznam, z ktorých môžu vyberať a nič. No môžem ja zato, že knihy sú jediná vec čo chcem, lebo do kozmetiky sa mi ľudia buď netrafia alebo mám plnú poličku sprcháčou, ktorú nedokážem minúť ani za rok a nepraktických veci mám už po krk, lebo darované veci by sa nemali vyhadzovať, ale ja nemám sklad, ale izbu, takže už to nemám kde dávať. Možno je to hnusné, aby človek dostával niečo čo ho ani tak neprekvapí. Ale proste sú to veci čo potešia, aj keď neprekvapia a nemusia byť ani drahé alebo veľa stačí, aj pár, len nech má človek pod stromčekom čo rozbaľovať. To je jediné načo sa po večeri teším. Rozbaľovanie darčekov a vytešovanie aj z maličkosti a potom rozprávky s ovocím a dobrotami celá rodina pokope. Ale nie vždy sa to tak dá.
    Ale zase často túto otázku dávam priateľovi, lebo netuším čo mu kúpiť a ten mi odpovie ponožky. Tak potom pením zase ja, lebo dobre veď ponožky ok, ale nemôžem mu darovať len ponožky a na ponožky by som prišla aj sama.
    Pri niektorých ľuďoch nemám problém s nakupovaním, lebo viem čo potrebujú alebo čo by sa im zišlo. Čo by ich potešilo, ale s niektorými je to hrúza. Ani zaťať.
    Vianoce sa zmenili už veeeeľmi dávno a nie sú o Vianočnej pohode, atmosfére, rodine, ale o daroch, peniazoch, niekedy aj hádkach... Ale ja stále dúfam, že keď budem mať Vianoce vo vlastnom bude to iné, ale niekedy sa bojím, že to bude iné k horšiemu :/ Ukáže len čas.
    Preto z viacerých dôvodov kupujem darčeky už počas roka: nie vždy sú na konci roka na to prachy, nemám potom pred Vianocami stres a kúpim vždy niečo čo toho druhého poteší, teda aspoň si myslím. Cvengne mi to do nosa a ja si poviem aha to by sa zišlo tomu a tomu a potom to schovám a čakám do Vianoc. Ale je to ťažké počkať do Vianoc a nedarovať to skôr. Mám rada Vianoce, ale zase keď človek robí ešte aj 24. tak kedy stihne nasať tu atmosféru, že aha sú Vianoce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je extrém a extrém.. tvoje dárky jsou prostě normální.. nebo víš jak to myslím ale prostě ... chtěla bych zase vánoce s kouzlem Vánoc :)

      Vymazat
  3. Přesně jak říkáš. Pro mě mají Vánoce hodnotu duchovní a ne materiální. :) ale doba je bohužel jiná.. tak je důležité nejít s davem a foukat proti větru! :) a jinak dárky už nějaké mám, ale jsou to takové maličkosti co snad) potěší.. o tom to přeci je, udělat radost i maličkostí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že je těžké se tomu vyhnout ale mě už třeba občas i vadí (nebo spíš mrzí) všudypřítomné wishlisty. Vím že to tak není myšleno a slečny si spíš dávají dohromady to, co by si přály, ale stejně... Asi udělám nějaký Wishlist splněných přání - podívat se na pohádky, posedět s přáteli, udělat někomu radost.. Mnohem hezčí :)

      Vymazat
  4. Hallo allerseits, ich habe Kommentare von Personen gesehen, die bereits einen Kredit von (Nelson Wealth Loan Company) erhalten haben, und dann habe ich mich entschlossen, nach ihren Empfehlungen zu fragen, die ich auf meinem persönlichen Bankkonto für insgesamt 20.000 € bestätigt habe. Ich habe vor Stunden angefragt. Dies sind wirklich großartige Neuigkeiten und raten jedem, der ein echtes Darlehen benötigt, um sich per E-Mail zu bewerben (nelsonwealthfinacialloanservic@gmail.com). Ich bin froh, dass ich den Kredit bekommen kann, den ich beantragt habe. Bitte teile deine Hilfe mit Freunden.

    OdpovědětVymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)