Není šampon jako šampon

čtvrtek 3. prosince 2015

Batiste, to je skoro jako svatý grál mezi suchými šampony. Moje cesta k němu byla ale delší, než u ostatních.

Všichni o něm mluví a všichni si ho chválí. Já jsem dlouhou dobu měla takový ten bílo-modrý od Schaumy, který mi tak nějak vyhovoval. Když bylo nejhůř, pomohl, ale stejně jsem musela mít vlasy v culíku, aby to nevypadalo blbě. (Už je dávno někde na smetišti, proto ilustrační foto nebude :) ale myslím, že se bez něj obejdeme).

Konečně si můžu, místo mytí vlasů, přispat.


Na hosteskách si občas dáváme různé typy a tak, když mi Evička doporučila Batiste, přestala jsem váhat a rovnou jsem si pro něj zajela. Tedy, ne že bych o něm předtím nečetla. Ale vždycky tak nějak potřebuji ještě osobní doporučení.
Tehdy ho ještě prodávali jen v Douglasu, a tam měli milion variant, milion vůní. Suchý šampon s XXL objemem? Pocéém! Odcházela jsem více než spokojená. O to větší zklamání pro mě bylo, když jsem ho prvně vyzkoušela.

Abyste mi rozuměli. Svou funkci plní dobře, ale zároveň nechává ve vlasech takovou strašně nepříjemnou strukturu. Něco, jako kdybyste si špatně natupírovali vlasy, pak vám je někdo zacuchal a do toho všeho na dotek jsem pořád měla pocit, že mám vlasy mastné. A snad ještě víc, než před aplikací šamponu. Jediná výjimka, kdy mi tento šampon vyhovoval bylo, když jsem si ho dala do čerstvě umytých vlasů na strukturu. Nemusela jsem si pak asi 3 dny mýt vlasy, a musím říct, že vypadaly pořád hezky s objemem. Jenže já zase nejsem úplně zastánce toho, mít ve vlasech suchý šampon dlouhou dobu. Bojím se, aby mi nevysušoval pokožku hlavy a nevedlo to ke zbytečným problémům.

Pořád jsem si říkala, jak je možné, že jsou z toho šamponu všichni tak nadšení, když mě vůbec neseděl. Raději jsem si vlasy umyla, než abych ho použila. Pak jsem si ale řekla, že si "do své druhé domácnosti" koupím také jeden, a když už, tak ten úplně základní. Večer jsme zrovna měli někam jít, a já samozřejmě nestíhala, tak jsem ho rovnou vyzkoušela. A světe div se, spadla mi brada. Bylo to tady! To, o čem všichni mluví. Heuréka! Byl skvělý, dokonalý. Od té doby na něj také nedám dopustit. Mám teď doma dva, vůbec nevím, co s tím XXL, protože je vážně hrozný. Ale chybami se člověk učí. Někdy jsou ty nejjednodušší věci těmi nejlepšími.

Používáte Batiste? Jak jste spokojení? Máte stejně, jako já, ten pro objem?

2 komentáře:

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)