Zagorje roadtrip

pátek 25. března 2016

Znovu zdravím :) !

Jak se máte? Dneska bych vám chtěla ukázat pár fotek z našeho výletu do "Záhoří", což je část Chorvatska mezi Záhřebem a hranicemi se Slovinskem. Ten den jsme si s holkami z Belgie (Karlien a Nora), Španělska (Silvia) a dokonce i Mexika (Annie) půjčily auto a vyrazily. Malá auta ten den naštěstí došla, a tak nám museli za cenu malého půjčit veliké auto, takže jsme se krásně vešly :)
Fotky jsem skoro neupravovala, jen občas jsem se snažila vytáhnout nějaké barvy. Modrá obloha byla ale opravdu takhle modrá - přísahám!

Hi again :) ! 

How are you? Today I wont to show you a few fhotos from ours trip to Zagorje which is part of Croatia between Zagreb and Slovinia borders. With gils from Belgium (Karlien and Nora), Spain (Silvia) and even from Mexico (Annie) we borowed a car. Actually smal cars were already gone so we get big one for the price of small one :). 
Pictures are not too much edited, only little, sometime I tried to improve some colours. But blue sky is natural - I swear! 

Marija Bistrica


První zastávkou byla Marija Bistrica, kde je významný kostel. Asi vám moc neřeknu co a proč je významný, protože to prostě nevím (ale můžete kouknout na Wiki :P), každopádně městečko bylo moc hezké, skoro jako z pohádky. Kostel byl nádherný a okolí kostela také. Přišli jsme zrovna v době, kdy se zde konala předVelikonoční mše, takže všude bylo nespočet lidí.

First stop was Marija Bistrica, where is beautiful church. I will not tell to you stories about it (I thonk, you can find it on Wikipedia if you will want), but it was such a nice place. Church was beautiful and also places around. We came in preEasterns mass time, so everywhere was countless of people. 




Strašně krásný den po dlouhé době :)
Such a beatiful day :) after long time.


 Karlien :D





Kumrovec

 V Kumrovci jsme zastavily spíše ze zvědavosti. Bylo to takové maličké, roztomilé městečko uprostřed ničeho, jen příroda všude okolo. Je tady takový skanzen, což je asi největší atrakce tady. Chtěli po nás ale vstupné a my jsme se rozhodly, že zase tolik se nám tady zůstávat nechce. Možná mě to teď ale trochu mrzí, protože jsme mohly vidět spoustu zajímavých věcí z historie Chorvatska.
Jedna aktualitka: Joseph Broz Tito se narodil v tomto městě.

Kumrovec is small, scenic and very cute village in the middle of nowhere. Only nature around. There is small open-air museum but there was antrance and we decided, that we don´t need to see it so much, so we didn´t visited it. Now I am maybe little bit sad because of it, but doesnot matter. We could see some history of Croatia here :). 
One more information: It it the place, where Joseph Broz Tito was bornd. 



Milijana


Tady jsme zastavili především kvůli kostelu svaté Kateřiny (jako já :P), mše zde akorát končila, protože jsme zde byli chvilku po poledni, a než jsme se ke kostelu dostaly, byl zamčený a nikdo další dovnitř nemohl. Tak jsme si alespoň zablbly při focení nějakých fotek :)

We stoped here to watch the church of st. Kathrine (as me :P), mess here was ending in the same time as we came, and they actually locked the church so noone could go inside anymore. So just some pictures :) 





Veliki Tabor 


Veliki Tabor je hrad z 16. století, a byl naší další zastávkou. S Annie a Karlien jsme se rozhodly zaplatit si vstup a jít se podívat dovnitř, a bylo to moc krásné. Uvnitř byly tři expozice, a dokonce jsme se dozvěděli o legendě o Veronice, která tento hrad provází - o lásce dvou lidí (jak to tak bývá), která nedopadla dobře. Říká se, že Veronika byla zavražděna a její tělo je zastavěno někde na hradě. Prý je zde dodnes slyšet její pláč.
Nora a Silvia se mezitím hezky opálily :D

The next stop was the castle Veliki Tabor from 16th centuy. With Annie and Karlien we decided to pay for entrance and it was really nice inside. We saw like three expositions and we also heard the legend about Veronika. Like every legend - it was about love of two people, but at the end Veronika was murdered and her body is somewhere in wals. You cal also hear her cry sometime here. 
Nora and Silvia spend their time with sunbathing :D 




Trochu OOTD
Kind of Outfit of the day :D 


Expozice mučírny
Torture exhibition :D 










Po zastávce na hradě jsme byly tak hladové, že v dalším městě jsme jen zastavily, najedly se pizzy, která byla vynikající, a zase jeli dál. Nemáme ani žádné fotky, a já upřímně ani nevím, jak se město, kde jsme stavěly na oběd jmenovalo :D Tři hladový holky, co byste chtěli.

After this stop we were so hungry, so in next city we just stopped for some food. We were like starved, so we just went to the pizzeria and it was such a good feeling, when we got ours pizzas (Karlien lasagne) and we could start eating. We dont have any pictures from here, and I dont even know the name of the city, but they had such a good pizza here :D they saved us. 

Trakošcan



Poslední zastávkou měl být  pohádkový hrad Trakošcan, ale bohužel jsme přijely pozdě a hrad byl již zavřený. Chceme ale hrad vidět tak moc, že jsme přemýšlely, že zkusíme najít autobus a pojedeme se sem podívat znovu. Udělaly jsme si tedy jen krátkou procházku kolem a nakonec jsme si daly kakao v kavárně, která plavala na jezeře.
Potom už jsme se jen vrátily do Záhřebu, vrátily auto, dojely domů a padly vyčerpáním (alespoň já). Ale byl to úžasný den! Víc takových, prosím :)
Od zítřka se začínám učit na zkoušku, kterou mám příští středu, tak mi držte palce!

The last stop we had was "fairytale" castle Trakošcan, but unfortunatelly it was already closed here. We want to see it so much, we maybe find some bus later to here and come here again :) We will see. We just had short walk around and then we ordered cacao in cafe on lake. 
After that we just come back to Zagreb, returned the car, came home and died in ours beds :) (a minimum me). But it was such a beautiful day and thanks Silvia for driving, she was so great! Thanks also Nora for driving, besause she was also great :) 
From tomorrow I have to start with studying, because I have my first exam in Wednesday, so think about me please! 






Uf, asi nejdelší článek co jsem kdy napsala. To si zaslouží nějaké komentáře, napište mi něco hezkého prosím :) líbil se vám náš výlet prostřednictvím fotek?

Uf such a long article - I think the longes here on my blog. Please let me some comment if you liked it :)

Have a nice days ! :) 

Kač 

4 komentáře:

  1. Jeeee takový super fotky, nehledě na to, že ta jejich architektura, týýý jo ! ♥
    JSem ráda, že jste si to užily, a slečny vypadají moc mile!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo no :) ale občas to tady vypadá jak před 60 lety možná i víc :D
      Jsou milé, jsem za ně moc ráda :)

      Vymazat
  2. To zapadající sluníčko udělalo na fotkách super atmosféru :) škoda jen, že ty lesy ještě nejsou moc zelené, ale hnědě smutné. Snad už jim brzy listy vyrostou a ono to hned bude veselejší.

    Piosek

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé to je hezké, projet si zpětně tvé Chorvatsko :) Jsi toho tam viděla tolik!

    OdpovědětVymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)