Výletníci na Hluboké

čtvrtek 21. července 2016

Ahoj všichni!



Když jsme byli s bráchou mladší, prázdniny pro nás znamenali být jeden měsíc u táty (a u babičky) v Pražských Jinonicích a druhý měsíc jsme strávili s mamkou. Dneska bych si ráda zavzpomínala na ty Jinonické prázdniny. 

Táta musel samozřejmě chodit do práce, a tak se o nás starala babička. Běhali jsme po zahradě i po barákubrali jsme klid černobílému kocourovi Míšovi a vrcholem všeho bývalo to, že jsme babičce ukradli veškeré ovoce i zeleninu a ona si to k nám musela chodit kupovat. Jablíčko za korunu, dvě brambory za tři. Všecko jsme si dávali do kasiček a šetřili jsme si to na dobroty. 
Potom přišel táta z práce, na oko nám vynadal, že takhle obíráme chudinku babičku o důchod a někdy se do hry zapojil a také si zašel něco koupit. 


Často jsme se jezdili koupat do akvaparků, ale když měl i táta volno, často jsme se někam vydali na výletNa Slapy třeba. To jsou jedny z nejhezčích vzpomínek, co mám. Když bylo hezky, koupali jsme se na přehradě, když trochu méně, jeli jsme se třeba projet na koních. A když bylo úplně nejhůř, jeli jsme na nějaký hrad nebo zámek v okolí. 



Tenkrát jsme navštívili také Hlubokou, mě mohlo být možná čtrnáct, patnáct let? Vůbec nevím, ale tenhle výlet jsme si připomněli nedávno s Eliškou a Honzou, když jsme se sem vydali, protože jsme byli na víkend mimo Prahu. Prošli jsme si zahrady, dali jsme si zmrzlinu a absolvovali hlavní prohlídku. Pokud nemáte plány na víkend, určitě Hlubokou můžu jen doporučit! Zámek je opravdu nádherný, z venku vypadá úplně jako z pohádky. Prohlídka byla zajímavá, my jsme si z toho dělali trochu legraci (třeba o tom, že by nás mnohem víc bavila prohlídka tajných chodeb a takových těch míst, které se normálně nenavštěvují), takže jsme se víc smáli, než poslouchali. Hlavní trasa (A) vede druhým patrem, a jako studenti jsme platili 100,-. Ještě jsou trasy B a C - jedna z nich jsou soukromé pokoje a druhá kuchyně. Docela by mě zajímaly i kuchyně, ale tak třeba zase příště :). 



batoh Primark
šaty Zara
boty Converse (Food locker)



Co vy, výletníci? Máte nějaké typy, kam po Čechách? Na seznamu máme ještě Krumlov, nebo třeba České Švýcarsko

Mějte se krásně, 
vaše Kač <3

6 komentářů:

  1. Vyzerá to tam nádherne, chválim aj fotky ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel jsou malinko rozostřené, protože se ještě sžíváme s novým objektivem. Příště už snad bude vše v pořádku, děkuji <3

      Vymazat
  2. Tam jsem ještě bohužel nebyla, takže mám další tip pro přítele na výlet :) Díky a sluší ti to!

    Style Solution fashion blog

    OdpovědětVymazat
  3. To je krásný vzpomínání na dětství. Já takhle vzpomínám na prázdniny v západních Čechách u babičky. Nejlepší zážitky byly prostě odtamtud :).
    Na Hluboké jsem taky byla a naprosto mě to tam uchvátilo, fakt jak z pohádky. Jinak v Krumlově jsem byla v červnu a tam se mi to taky moc líbilo. Do Českého Švýcarska pojedu v srpnu.
    Za sebe ještě doporučuju Český ráj a Český kras - úžasná příroda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý má ty vzpomínky jiné, ale všichni je máme :): Zní to jako klišé, ale jsem strašně ráda za dětství (více-méně) bez počítačů (samozřejmě, že počítač jsme měli, a prali jsme se o hru Sims 2, ale neberu to tak, že bychom celé dny nedělali nic jiného :))
      Děkuji za typy, určitě si je napíši do nějakého cestovníčku :)

      Vymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)