Rhodos 03 - yay, we have a car!

sobota 19. září 2015


Čtvrtý den jsme dostali auto, a tak jsme si udělali menší výlet na sever. Přes lázně Kallithea do Rhodosu a poté do Butterfly valley. Lázně se nám strašně líbily a jestli někdy pojedete na Rhodos, tak doporučuji. Delegátka vám řekne že tam je hezký potápění a bývalé lázně a to je vše, takže jsem takovou nádheru opravdu nečekala. Byli jsme nadšení!














Rhodos, jako hlavní město, se nám až tak moc nelíbil. Možná jsme šli na špatná místa a bez průvodce, ale  prostě nás to místo nenadchlo, a tak jsme se rychle vydali zase pryč - tedy až po obědě, který jsme si dali ve staré části a který stál asi milion, ale tak... dovolená že jo :). 

O tom, že nás moc nenadchl vlastně asi svědčí i to, že jsem si uvědomila, že z něj nemáme žádné fotky (kromě jídla). To je zase trošku škoda. 



Údolí motýlů jsem navštívila už podruhé. Když jsem tam byla kdysi poprvé, byla jsem zklamaná, že motýli nejsou moc pěkní, a že jsou to spíš takové můry - jsou hezky oranžoví jen za letu. Tentokrát jsem to už čekala a líbilo se mi to víc :) v údolí bylo příjemně a jde hlavně o zážitek, ne o fotky! 


Pak už nás čekala jen cesta zpátky přes hory :). Občas jsme zastavili, a já si všimla volně rostoucího koření jako třeba tymián (kdybyste to nevěděli, tak tymián je moje nejoblíbenější koření) a podobně. Trochu jsem si utrhla, ale nakonec jsem si ho domů nebrala, protože byl přeci jen planý a lístečků na něm bylo pomálu. Ale třeba v jiném období může být lepší a doporučuji se občas někde zastavit. 


Mějte se krásně! Už jsem vám říkala že bych se vrátila? Jo? Tak ještě jednou :). 
Chybí mi krásné počasí :)

1 komentář:

  1. Já byla taky trošku z toho města hlavního zklamaná jak jsem psala na insta, ale asi jen z důvodu, že mi to tam přišlo vše v tom starém města tak natěsnané na sebe, že třeba ty mešity vůbec nejsou vidět celé, když člověk na ní kouká z takové úzké malé uličky. Prostě mi přišlo, že si to tam nejde pořádně prohlédnout. My si to tam prošli celé podle průvodce, kde byla vyznačená nejlepší cesta a teda v určitých částech jsme nepotkali žádné turisty. Přišlo nám, že všichni chodí jen tam kde jsou suvenýry :D My třeba procházeli uličkama, kde měli místní otevřené dveře, okna, děti si tam hráli koukali na televizi a tak :D takže docela zajímavé. Pak jsme tam jeli ještě na večer a to už mě teda vůbec nenadchlo. Navíc mi to tam přišlo málo osvětlené a měli jsme v plánu zůstat až do 23h a jeli jsme na hotel už v 21h. Mě osobně se nejvíc líbil palác Velmistrů :)

    OdpovědětVymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)