28. 2. 2016 || Trip to Varaždin

čtvrtek 3. března 2016

Ahoj!

Poslední neděli jsme se vydali do města na sever od Záhřebu, které se jmenuje Varaždin. Je to v podstatě bývalé hlavní město (ještě z dob, kdy hlavní města neexistovala, a jednalo se spíše o nejdůležitější město z ekonomického, mocenského a ještě dalších hledisek). Do Záhřebu se toto všecko přestěhovalo poté, co město vyhořelo. Místní mu říkají "malá Vídeň", protože je v podobném stylu jako Vídeň.

Ve Vídni jsem sice byla jen jednou, ale řekla bych, že je to trochu nadnesené :D ... Ale i přesto to tam bylo moc krásné. Mě se město asi líbilo dokonce víc, než Záhřeb :). Fotek mám celkem hodně tak pojďme na ně!









První zastávkou byl hrad, který jsme si prošli a bylo to tam moc hezké :) (ale malinké). Bohužel vám o něm moc nepovím, protože paní byla strašně rychlá, a než jsme se všichni sešli v jedné místnosti (ano, byla jsem skoro vzádu), tak už měla odpovídáno a odcházela do další místnosti. Asi navštívím tetičku Wiki :))




Zde můžete vidět zámek, nechala jsem se před ním také zvěčnit :) jediné, co si asi tak pamatuji je, že říkala, že bylo město často napadáno Turky, a aby se nedostali do hradu tak snadno, byl okolo něj příkop s vodou. 


To napravo je místní muzeum. My jsme uvnitř ale nebyli. Bohužel ani počasí nám moc nepřálo. Byla pěkná zima.


Ale! Dostali jsme oběd! :D





Poté jsme se šli projít přímo do centra města. Mě se líbilo, byly to takové malinké, roztomilé uličky. Za celou dobu jsme ale skoro nikoho nepotkali. Chorvati prostě v neděli asi opravdu nic nedělají :)









Paní průvodkyně často mluvila o andělíčcích, ale nějak jsem prošvihla tu část, jestli je to nějaký městský symbol či co.


A nakonec fotka, kde jsem se hodně snažila hrát si s nastavením foťáku, a konečně nebe nemá jen jednu barvu jako u všech předchozích fotek. Musím se to konečně pořádně naučit! :) Tohle je totiž hrozně hezké a je to jedna z mých nejoblíbenějších fotek v tomto článku :)

Libil se vám článek? Jak se máte?
Pusu
Vaše Kač

2 komentáře:

  1. To vypadá hrozně malebně. Hned bych se tam šla pocourat jen tak po ulicích (a pak si dát někde svařák nebo horký čaj ;-))

    OdpovědětVymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)