Workshop s A Cup Of Style

sobota 7. listopadu 2015



Ve čtvrtek 5.11. se mi naskytla příležitost, která se neodmítá. Fotit a být focena od průkopnic blogové scény v Českých zemích a to od holek z A Cup Of Style. Jak to probíhalo? Zajímalo by vás to také? Tak čtěte dál!

Už dříve jsem koukala na různé workshopy, které holky pořádají (blogový, fotografický,...), ale vždy jsem to nějak odsunula do pozadí - nebyl čas, nálada, ... a v té době jsem vlastně ještě ani sama moc neblogovala, tak mi to přišlo zbytečné. Holky jsem sledovala jen na blogu a Youtube a říkala jsem si, že bych tam stejně byla jen jako kůl v plotě a nepřišlo mi to jako něco, bez čeho bych se neobešla :).



Tento týden v pondělí mi ale pípla smska od Vodafone, že se pro věrné zákazníky se studentským tarifem chystá workshop o fotografování. Zbystřila jsem a hned jsem se hlásila. A ono to vyšlo! Mohla jsem jít ! :) (Určitě koukněte SEM, chystají se další! Stačí jen být zákazníkem Vodafone a mít studentský tarif - v nabídce jsou i jiná města, než jen Praha). Mě třeba tento kurz tak bavil, že jestli budou holky dělat znovu workshopy o blogování, určitě se přihlásím!



Ve čtvrtek ráno jsem bohužel musela být ve škole kvůli prezentaci, takže jsem dorazila asi o 40 minut později, ale asi to moc nevadilo. Když jsem přišla, holky byly zhruba v půlce své prezentace o tom, jak pracovat s fotkami na blog - s prostředím, s focením produktů, světlem, daly nám typy na stránky, kde se dají upravovat fotky, a tak dále. Potom měl přednášku Kuba (fotografii studoval), který nás zase zasvětil do tajů různého nastavení našeho foťáku. Probrali jsme klasicky ISO, clonu a čas, což už mi vysvětlovali nejméně tři lidi ale tentokrát přísahám, že si to zapamatuji a hlavně - nebudu líná a budu se s tím učit i dál pracovat!
Druhá část workshopu probíhala venku jako praktická část. Tam jsme měli vyzkoušet vše, co jsme se předtím naučili. Holky přinesly foťáky od Olympusu, takže kdo neměl, mohl si půjčit. Já měla svůj Canon, a musím říct, že jak už ho nějaký čas znám, pracovalo se mi s ním mnohem lépe, než s Olympusem. A taky mi pak zůstaly fotky, což jsou vlastně všechny fotky, které tady vidíte kromě té společné.






Zkoušeli jsme fotit v protisvětle, za pohybu, na slunci i ve stínu a vždy jsme si museli trochu upravit nastavení našeho foťáku. Schválně jsem fotky potom neupravovala (jen velikost, ale nehýbala jsem vůbec se světlem atd.), abyste viděli jak mi to šlo :) (nebo nešlo?)
Samozřejmě holky se fotí samy, mají už nacvičené pózy a jsou obě strašně krásné a fotogenické :) Nikča pak fotila mě a na těch fotkách je vidět, že já třeba ještě nedokážu být před foťákem tak uvolněná, jako jsou holky :) Proto dávám jen dvě, protože na ostatních jsem si připadala zase jak trdlo. Klasika :-D.

Zkusili jsme si vyfotit i nějaké ty produktové fotografie. Co říkáte na tu mou?







Maminka holek, Eva, pro nás připravila i občerstvení, což bylo naprosto skvělé a strašně milé! Nejsem z práce zvyklá, že by se někdo staral o to jestli už jsem jedla nebo ne a celkem mám jídlo hodně rozházené, tak mi přišlo strašně milé, jak mezi námi Lucka stále chodila a říkala: Jezte! Vždyť jste ani neměli oběd, to nemáte hlad? :)



Na závěr bych měla napsat nějaké shrnutí: Já bych vám workshop doporučila všemi deseti! I pokud nemáte blog, ale chcete se jen naučit pracovat s foťákem. Můj veliký problém je, že mám zrcadlovku, ale neumím ji nastavit tak, aby se dala využít na maximum. Většinou fotím na automat, což chci změnit a doufám, že i změním. Hodně lidí mi říká, že to je škoda a vždy, když fotím na automat, vzpomenu si na svojí kamarádku Nikču, která mi za to několikrát vynadala. (Neboj NIky,  mám to pořád na paměti a chci se zlepšovat! :-D)

Co vy? Byli jste někdy na nějakém fotografickém workshopu? Zaujalo vás to skrze můj článek natolik, abyste se přihlásili? :)

5 komentářů:

  1. Tak to je skvělý! Gratuluju! Já měla taky studentský tarif, ale letos ho taťka zrušil, protože máme všichni v rodině vodafone a měli pro nás lepší nabídku :/ Každopádně to muselo být děsně supr! :)
    http://hollychicc.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkus se registrovat i tak, třeba by to šlo :) nevím úplně do detailu jejich podmínky :)

      Vymazat
  2. Jéé, tak to je skvělý, to ti gratuluju, podle vyprávění to musel být super zážitek.. :) Já se v těchto věcem vůbec nevyznám, prostě popadnu foťák a fotím no a podle toho to taky tak často dopadá :D A náhodou tvoje výsledné fotky jsou skvělé, jsi na nich krásná :)

    OdpovědětVymazat

Dĕkuji mockrát za návštĕvu a komentář :*

 
template design by Studio Mommy (© copyright 2015)